Puur en Lekker Leven kookworkshops
‘Koken zonder pakjes en zakjes, met een flinke snuf Brabantse gezelligheid’!

workshop5

workshop4

workshop1

 

 

 

 

 

 

 

 

Thema’s

1. Puur & Lekker Leven de basis 
Hoe makkelijk is het om een lekkere maaltijd op tafel te zetten zonder het gebruik van pakjes en zakjes? Waarom is het beter om o.a. geraffineerde suiker, tarwe en koemelk zoveel mogelijk te laten staan? Waar moet je op letten tijdens het boodschappen doen en waarom en waar begin ik? Dit komt allemaal aan bod in deze interactieve kookworkshop met een flinke portie theorie. We gaan na het informatieve gedeelte samen gezellig samen koken en (h)eerlijk eten in sfeervolle, huiselijke sfeer.

2. Ontbijt & Lunch is het vervolg op de basis workshop. Tijdens deze workshop gaan we samen (h)eerlijke broodloze ontbijtjes en (meeneem)lunches maken zonder het gebruik van tarwe, koemelk en geraffineerde suikers. Uiteraard dekken we daarna de tafel, en proeven we wat voor lekkers er allemaal gemaakt is.

3. Suikervrij bakken. Tijdens deze workshop maak je zoete lekkernijen zoals muffins, koekjes, taart en zelfs chocolade. Allemaal zonder tarwe, koemelk en geraffineerde suikers. We sluiten af met een proeverij van alle lekkernijen.

4. Puur en Lekker Leven High Tea. Tijdens deze workshop gaan we samen de keuken in, en maken we zoete en hartige hapjes zonder tarwe, koemelk en geraffineerde suikers, die op een feestje of een luxe lunch/brunch, zeer zeker niet zullen misstaan. Daarna zullen we er onder het genot van diverse kopjes thee, samen van genieten.

6. Koolhydraatarm eten. Tijdens deze workshop krijg je onder meer antwoord op de volgende vragen:
Wat zijn koolhydraten? Zijn alle koolhydraten ongezond en dikmakers? Na wat theorie gaan we gezellig samen koolhydraatarm koken, en uiteraard alles proeven.

6. Kind en ouder koken (voor kinderen vanaf 7 jaar en ouder). Kom samen met je (klein)zoon of (klein)dochter quality-time doorbrengen, en leer ondertussen dat gezond ook echt heeeel lekker kan zijn. Je gaat samen, onder begeleiding van kindercoach Danny koken en bakken, en alles uiteraard proeven wat jullie deze middag gemaakt hebben. Mandy zal hier ook bij aanwezig zijn.

7. Puur & Lekker Vegetarisch. Wat vaker een dagje geen vlees, is goed voor je lichaam, je portemonnee en het milieu. Maar wat eet je dan? Tijdens deze workshop maken we heerlijke en verrassende vegetarische gerechten. Daarna dekken we de tafel en gaan we gezamenlijk genieten van al het lekkers.
Na afloop van al deze (kook)workshops, heb je inspiratie en concrete tips genoeg om thuis lekker mee aan de slag te gaan.

workshop2

 

 

 

 

 

 

Data workshops najaar 2017
Zaterdag 9 september van 10:30 tot 14:00 uur Basis (VOL)
Zondag 10 september van 10:30 tot 14:00 uur Basis (VOL)

Zaterdag 14 oktober van 10:30 tot 13:30 uur Ontbijt & Lunch (VOL)
Zaterdag 28 oktober van 10:30 tot 13:30 uur Koolhydraatarm Koken (VOL)

Zaterdag 11 november van 10:30 tot 13:30 uur Suikervrij Bakken (VOL)

Zaterdag 25 november -FEESTDAGEN SPECIAL-  van 10:30 tot 13:30 uur Feestelijke lunch/brunch gerechten (VOL)

Bunzlau Castle ServiesVrijdag 1 december– van 14:00 tot 19:00 uur inloop/inkoopdag
Bunzlau Castle ServiesVrijdag 22 december– van 14:00 tot 19:00 uur inloop/inkoopdag

Iets te vieren? Groepen (vanaf 8 personen) kunnen reserveren voor een feestelijke Puur en Lekker Leven High tea of besloten lunch. Mail mij voor meer informatie: [email protected]

workshop3

—2018—2018—2018—

2018 wordt het jaar om na te denken, om nieuwe ideeën ruimte en vorm te geven. Jullie weten dat wij altijd zoooo vol verschillende leuke plannen en werkzaamheden zitten, dat tijd maken én kiezen nu op de eerste plaats moeten komen.

Wij hebben daarom na lang praten, praten en nog eens praten (nachtwerk), met pijn in onze harten besloten dat we in het nieuwe jaar geen workshops gaan verzorgen. Geen lichtzinnige beslissing, want Puur en Lekker Leven zit in onze harten.

Maarrr, ik stop niet! Ik blijf wekelijks sowieso met jullie kletsen en recepten delen op mijn blog en op Social Media.

De Puur en Lekker leven workshops zijn ooit ontstaan uit liefde voor gezond eten, en het creëren van een gastvrije plek waar mensen kunnen samenkomen en genieten. Die liefdes zijn gebleven en daarom willen we dit moois niet helemaal loslaten. De catering blijft en je kunt ook nog steeds bij ons terecht voor de huur van onze mooie (vergader)ruimte en besloten lunches. Ook het prachtige Bunzlau Castle servies en de 100% pure doTERRA oliën blijven in ons assortiment.

Nogmaals dank lieve, trouwe workshopbezoekers! Wat was het gezellig, mooi en leerzaam. Het voelt alsof ik met velen van jullie ook echt ‘iets’ heb opgebouwd.

Uiteraard houd ik jullie hier op de hoogte van alle verdere Puur en Lekker leven ontwikkelingen. Ons kennende komen we vast terug met iets anders, of iets van hetzelfde. Want leuk vonden we het zeker, en jou trouwens ook!

Geniet, Mandy (& Danny)

—————————————————-

Bezoekersreacties:
‘Bedankt voor een leuke middag samen met gelijkgestemden. Genoten van de lekkere dingen, inspiratie, informatie, gastvrijheid en aandacht’.
——————-

‘Ik vond het vandaag een superleuke en inspirerende workshop’. ‘De wijze waarop jij dit brengt, spreekt mij erg aan’. ‘Niet belerend, maar enthousiast, overtuigend en door inbreng van je eigen ervaringen ook heel geloofwaardig en met respect voor eenieder.’
——————–
‘Ik heb jarenlang obsessief gegeten, eetbuien gehad, 50 kg overgewicht gecreëerd. En nu ben ik meer dan ooit met eten bezig, ik val af, ben van buikklachten af en heb bij mijn weten nog nooit zo van eten genoten en zoveel plezier gehad van het bereiden van eten. Mag ik even met jullie delen dat ik hier heel blij van word?’ 
———————

Ik volg Puur en Lekker Leven al geruime tijd op Facebook. Omdat de positiviteit en de creativiteit zo duidelijk spreken, ben ik eind november 2014 naar een workshop geweest. Deze ervaring was inspirerend en motiverend (theorie gecombineerd met koken, overgoten door een flinke saus gezelligheid en respect). 
———————-

Mandy heeft het plaatje op orde. Ze inspireert door haar positivisme, door haar openheid, zonder dwingend op te leggen, waarmee ze benadrukt dat de Puur en Lekker Leven stijl gepersonaliseerd kan worden. Daarmee geeft ze je richting je eigen weg te zoeken. 

Voor Workshopbezoekers is een afgesloten FB pagina. Deze houdt je “on track”. Binnenkort bezoek ik opnieuw een workshop. Echt een aanrader!!  

———————-
Het was in een woord geweldig Mandy (en jouw schoonzus en man). De beslotenheid en de ontspannende informatieve sfeer, maakte het volgen van deze workshop tot een bijzondere en enerverende ervaring. Gezellig om zo met z’n allen en toch apart in jouw fantastische en goed geoutilleerde keuken, door ieder koppel twee gerechten te maken en gezamenlijk deze eenvoudige maar culinaire hoogstandjes te proeven. Tevens dank aan onze dochter die zo’n leuk plan tot aanzet van deze workshop heeft bedacht, en natuurlijk aan jou omdat jij dit plan zo mooi gestalte hebt gegeven.
————————- 

Het was ècht een heerlijke ont-moeting, samen met jullie en alle lieve andere dames. We voelde ons heel erg welkom en zijn met een dankbaar gevoel èn heerlijk gevulde ‘blije buik’ naar huis gereden. Tot een volgende keer, want 1 ding is zeker.. dit smaakt naar meer in alle opzichten.
————————— 

Verdere informatie:

Inschrijven voor een workshop kan door te mailen naar [email protected] Na inschrijving ontvang je meer informatie over betaling e.d.. Bij minder dan 8 inschrijvingen op een datum, gaat de workshop niet door. Je wordt hier uiteraard tijdig over geïnformeerd.

Kosten voor alle kookworkshops voor volwassen: 47,00 euro p.p. inclusief drankjes, lunch, materialen en naslagwerk + recepten.

Ouder & Kind koken: 47,00 per koppel, inclusief drankjes, proeverij, materialen en naslagwerk

(Er zijn maximaal 12 bezoekers per workshop aanwezig).

Wil je er een weekendje Brabant van maken, en ben je op zoek naar een leuke plek om te overnachten? Kijk dan eens HIER.

Adres

Eindstraat 50 – 5151 AE – Drunen (N-Br.)