Kibbeling vond ik vroeger zo af en toe echt een traktatie. Nu is deze gepaneerde en gefrituurde hap volledig uit mijn (eet)leven verdwenen. Het leek me leuk om daar eens een Mandy-versie voor te bedenken en dat is me toch goed gelukt! Ik zal deze keer niet zo lang van stof zijn, des te eerder kun je beginnen met het maken van deze (h)eerlijke snack. Ook lekker als maaltijd met een royale portie groenten (naar keuze).
zarte peper
Keltisch zeezout
knoflookpoeder (naar smaak)
uipoeder (naar smaak)
1 el peterselie
1 flink ei
60 gr zonnebloempitten
40 gr amandelmeel
10 gr kokosmeel
4 el sesamzaadBereiding:
De witvis in gelijke stukken knippen/snijden. (circa 2×6 cm). Deze alvast kruiden naar behoefte en wegzetten.
Zonnebloempitten zo fijn mogelijk maken in de keukenmachine. Dit bij de andere meelsoorten doen samen met de kruiden en het sesamzaad.
Ingrediënten voor de frisse saus:
zwarte peper
Keltisch zeezout
1 rijpe (bio) tomaat (in blokjes)
1 sjalotje (fijn gesneden)
1 zure (bio) augurk (fijn gesneden) (Biofit)
1 el augurkennat
1 hard gekookt en geprakt ei
3 el peterselie (gedroogd of vers)
Bereiding:
Schep alle ingrediënten door elkaar en zet afgedekt in de koelkast.
250 ml milde olijfolie
peper
Keltisch zeezout
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Doe het ei en de mosterd in een hoge kom. Giet daarop het citroensap en dan de olie.
Zet de staafmixer in de kom op de bodem, zet hem aan en trek de staafmixer heel rustig omhoog. Klaar!
(pimpen met kruiden/knoflook).
Geniet, Mandy
GV – KA – LV – SV
Dat ziet er heerlijk uit! Ga ik binnenkort proberen.
Frituren in de kokosolie was geen succes hier helaas. Welke airfryer heb jij? Welke kan je aanraden?
Ik heb de XL van Philips 🙂