Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen, en was veel moe. Ik koos voor resetten en afslanken met een totaal voedingsprogramma, en viel hiermee 37 kilo af.

Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Ik let vooral op mijn koolhydraat- en suikerinname.

Met deze leefstijl viel ik nog eens 13 kilo af. Totaal 50 kilo. Dat was voor mij te dun, en ook nu ging mijn lichaam protesteren. Ik sloeg in die tijd dan ook AL het koolhydraatrijke en suikerhoudende af, en dat was achteraf (mentaal) ook niet zo gezond. 😉

Tegenwoordig ben ik minder star, maar maak keuzes. Niet en/en maar of/of.

Inmiddels zit ik er qua gewicht alweer jaren gezond tussenin. (-40) Een gewicht waar ik me goed bij voel, en wat goed te handhaven valt. Hiermee heb ik dus alles ervaren. Ik weet hierdoor dat Puur en Lekker Leven niet over dik of dun zijn gaat. Het gaat over; zo vaak mogelijk het beste doen voor jezelf, luisteren naar je lichaam, houden van jezelf, zelfacceptatie, genieten en goed voor jezelf zorgen.

In mijn beleving draait het in het leven allemaal om balans en je gezonde verstand gebruiken.

Hier geef ik jullie een kijkje in mijn (eet)leven en deel lekkere recepten met minder koolhydraten en vrij van geraffineerde suiker met de liefhebber.

Genieten blijft hoog in het vaandel staan.

Ik ben geen allesweter. Ik houd van informatie vergaren en (vanuit de beste intentie) delen. Iedereen weet iets, en samen weten we meer. Ik ben o.a. orthomoleculaire geschoold, heb de opleiding positieve psychologie afgerond en heb me gespecialiseerd in ons brein en zelfbeeld.

Ik vind dat iedereen zijn eigen visie op gezondheid kan en mag hebben.
Mensen die zich kunnen vinden in mijn leefstijl, top!
Mensen die er anders over denken…ook top!

Er is niet 1 weg die bij ons allemaal past. We zijn allemaal uniek en dus is er voor iedereen een uniek puur en lekker leven pad. Je vindt dit door (opnieuw) te luisteren naar je lichaam. Die wijst je gegarandeerd de weg.

Schrijven is leuk maar wordt nog leuker als je weet dat ‘het geschrevene’ gelezen wordt.
Ik vind reacties daarom super leuk! Ik zal daar dan ook veelal op reageren.

De gerechten die je hier vindt, zijn allemaal door mij gemaakt en door m’n wederhelft op de gevoelige plaat vastgelegd. Inspiratie voor deze gerechten vind ik op het internet, boeken en TV. Ik zal nooit klakkeloos een bestaand recept overnemen maar geef er altijd mijn eigen draai aan.

*Wil je iets van deze blog delen, vind ik het tof als je de originele bron zou willen vermelden. Veel leef-, kook- en leesplezier!

Geniet en heb lief, Mandy
positiviteits- en gezondheidscoach

28 reacties

 1. Mooie site hoor! Ik heb vandaag de kersentaart gemaakt, heerlijk!

 2. Dankjewel! Fijn dat de taart zo goed in de smaak valt.

 3. Hoi Mandy,
  ik ben op je blog gewezen door een kennis die mijn worsteling van de afgelopen weken heeft meegemaakt. Net als jij ben ik afgevallen door puurder en minder bewerkte koolhydraten te eten waarna ik beland ben bij Paleo. Omdat hierdoor ook een aantal van mijn kwalen verdween (benauwd zijn, vocht vasthouden) dacht ik het helemaal gevonden te hebben.

  Maar soms ben ik ergens te gast en voel ik me verschrikkelijk ongemakkelijk met mijn eetwijze, omdat die mijn gastvrouw dwingt allerlei extra inspanningen te leveren. En soms wil ik gewoon een keer afwijken van mijn eetwijze en raak ik verschrikkelijk met mezelf in de knoop. En waarvoor? Om 'regels' na te leven die een ander heeft bedacht?

  Nog maar 4 dagen geleden ben ik tot hetzelfde inzicht gekomen als jij beschrijft: ik wil gewoon mezelf kunnen zijn, geen label aan mijn eetwijze hebben hangen en vooral niet zo rigide worden dat ik niet meer kan genieten van een simpele boterham als ik op visite ben.

  Ik las toevallig bij Heleen Quantrill (van eet goed voel je goed) een soortgelijk bericht wat me aan het denken heeft gezet en nu dus hier ook.
  Dankjewel voor het delen van je hersenspinsels en je besluit, het sterkt me in mijn beslissing voortaan te eten zoals IK wil! Oergezond volgens Karin. 🙂

 4. Wow Karin, Bedankt voor de mooie reactie en wat fijn dat je tot dit inzicht bent gekomen. Ik vind het heel speciaal dat ik daar aan bij heb mogen dragen.

 5. wow, zo veel lekkere nieuwe recepten … ik ga hier zeker vaker komen kijken en ideetjes opdoen …

 6. Gezellig Rina en welkom! 🙂

 7. Hoi Mandy,

  Ik kwam via de Energieke vrouwen academie op jouw site, wat leuk!!!
  Ben momenteel aan het lunchen en ik heb jouw site voor mijn neus, heerlijk zo!!!
  Ik ga hier vaker komen, dankjewel. Bij wie volgt je de opleiding tot ortho…. voedingsdeskundige?

  mvg Karin

 8. Super fijne en mooie site met veel inspirerende recepten die uitnodigen tot snel maken ! Leuk zoals je je eigen weg en inzicht hebt gevonden en dat over weet te brengen. Ik denk dat je veel meer volgers gaat krijgen. Onze lichamen "weten" wat goed is voor ons. Na een burnout heb ik gelukkig nu ook de tijd om bezig te zijn met belangrijke zaken zoals het voeden van mijzelf en mijn geliefden zonder tarwe, suiker, junkfood en pakjes en zakjes. Je helpt me enorm daarbij, dank daarvoor.

 9. Super mooie en inspirerende site met recepten die uitnodigen tot snel maken. Leuk zoals jij tot je eigen weg en inzicht bent gekomen. Onze lichamen "weten " wat goed is voor ze en dat blijkt ook bij jou. Ikzelf heb na een burnout nu de tijd om me bezig te houden met belangrijke zaken zoals voeden van mij en mijn geliefden zonder tarwe, suiker, perfab food en pakjes en zakjes. Blij dat er mensen zijn zoals jij die me daarbij zo goed helpen. Je krijgt vast nog veel meer volgers. Succes verder !

 10. Bedankt voor je mooie woorden Femme! Altijd fijn om te lezen dat er mensen mee geholpen zijn, dat is voor mij een cadeautje. Nogmaals dankjewel.

 11. Hoi! Goede site met veel info. Ben je zoveel afgevallen middels je eigen recepten?
  Groetjes Caro

 12. Hoi Caro, dankjewel! 😀

  Gedeeltelijk. Ik ben gestart met maaltijdvervangers en daarna overgegaan op Puur en Lekker Leven.

 13. Knap hoor! Ik ben ongeveer 25 kilo te zwaar maar afvallen lukt niet erg…als je nog tips hebt��
  groetjes Caro

 14. Thanks! 😀 Je mag altijd langskomen voor advies.

 15. Hihi ja je hebt aantrekkelijke workshops maar momenteel zit ik voor enige tijd in het buitenland��
  ik zal je recepten eens goed uitpluizen!

 16. Super leuk en spontaan geschreven! Ik ben zelf aan het oriënteren voor een opleiding tot voedingsdeskundige heb jij misschien tips voor mij welke goed staan aangeschreven? Heb al iets gelezen in de studiegids van de Civas hier toevallig bekend mee? Idd je eigen lijf is de beste graadmeter! Heb zelf goed resultaat gemerkt met pure en onbewerkte voeding! Ik hoor graag je tips! Gr Sabrina (IG healthywithsabrina)

 17. Beste Mandy, zou je mij deze informatie ook willen sturen :), maw vind je het goed dat ik je ook een emailtje stuur?

  Ik ben opgeleid tot food-marketeer en levensmiddelentechnoloog, ben ruim een jaar bezig met Paleo waaraan ik gedurende het afgelopen jaar zelf een draai heb gegeven waar ik gelukkig van word. Voel me echter in de harde, commerciële wereld van de food waarin ik werkzaam ben niet altijd thuis. Het draait veelal om geld en niet om het beter maken van de wereld. Ik ben zoekende naar wat er mogelijk is binnen de voedingsmiddelenwereld (want bij voeding ligt wel mijn hart) waarbij ik me wel thuis voel. Wellicht dat een omscholing een manier is. Alle informatie is welkom :). Thanx en ga zo door met je site! Marijke.

 18. Ja hoor Marijke, dat mag altijd. 🙂

 19. Hallo Mandy,

  Heerlijke recepten! Precies zoals ik ze wil; zonder rommel ;-0 (lees: suiker, koolhydraten, etc.). Daarnaast schrijf je leuk en is het ook nog eens prachtig in beeld gebracht.

  Bedankt voor al dat lekkers! Veel succes met je goeie werk en de site!

  groet,
  Tim

 20. Thanks Tim, dit soort reacties zijn de kers op de (suikervrije) taart! 😀

 21. Hoi Mandy,

  Ik ben pas begonnen met gezond te leven. Voor mij houdt dat in; suikervrij, zo min mogelijk gluten, geen E nummers, geen snelle koolhydraten etc.
  het is nog heel hard zoeken naar mogelijkheden, juiste producten, recepten en vooral variatie.
  Ik ga me eens goed verdiepen in jou site 🙂 en hopen dat ik al je gebruikte ingrediënten ergens kan kopen .

  groetjes,

 22. He mandy,

  Super leuke blog heb je!
  Ik zelf heb niet zozeer last van overgewicht, maar juist ondergewicht en moeite met genieten en niet alle adviezen die uit dieetland komen te serieus te nemen. Hele klus om daar n beetje luchtig mee om te gaan! Jou blog inspireert me daar wel bij hoor! Weinig woorden zoals 'moeten' en 'het zou beter zijn als' 🙂
  Goed van je dat je ook kan genieten als iets met liefde is klaar gemaakt, niet gemakkelijk lijkt me.
  Ik hoop dat je nog veel recepten blijft posten, maar vooral ook blijft schrijven over je belevingen, de leuke, maar ook de minder leuke dingen!

  Liefs,
  Maren

 23. Mmm nog maar een keer proberen Mandy,

  wilde even zeggen hoeveel ik her ken in je verhaal. zelf worstel ik ook al jaren met mijn gewicht en 7 jaar geleden een maag verkleining gehad en 60 kilo afgevallen. helaas is daarmee je voedingspatroon niet aangepast en ontstonden er bij mij veel te korten en kwam ik ook in gewicht weer aan nu een jaar geleden begonnen met Herbalife en zelf gestart met het begeleiden van mensen maar kan me toch niet helemaal vinden in Herbalife mijn te korten zijn wel weg en ben ook weer afgeslankt inmiddels zelf met een opleiding voedingsdeskundige bezig en heb de droom om uiteindelijk iets op te zetten waar in ik mensen kan en mag begeleiden naar een gezondere en actieve levensstijl heel veel ideeën hoop ze uit te kunnen voeren jij heel veel succes met alles wat je doet ik blijf je volgen groetjes chantal

 24. Hoi Maren, dankjewel voor je fijne reactie. Dat maakt het bloggen extra leuk. 🙂

 25. Hoi Chantal, Wat goed -60 kilo, daar mag je heel trots op zijn! De weg erna is inderdaad de grootste uitdaging. Ik wens je veel succes met het verwezenlijken van je mooie droom.

Comments are closed.