Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen, en was veel moe. Ik koos voor resetten en afslanken met een totaal voedingsprogramma (The 1:1 Diet), en viel hiermee 37 kilo af.

Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Ik lette vooral op mijn koolhydraat-inname.

Met deze leefstijl viel ik nog eens 13 kilo af. Totaal 50 kilo. Dat was voor mij te dun, en ook nu ging mijn lichaam protesteren. Ik sloeg in die tijd dan ook al het koolhydraatrijke en suikerhoudende af, en dat was achteraf (mentaal) ook niet zo gezond. 😉

Tegenwoordig eet ik alles, maar maak keuzes. Niet en/en maar of/of.

Inmiddels zit ik er qua gewicht alweer jaren gezond tussenin. Een gewicht waar ik me goed bij voel, en wat goed te handhaven valt. Hiermee heb ik dus alles ervaren. Ik weet hierdoor dat Puur en Lekker Leven niet over dik of dun zijn gaat. Het gaat over; zo vaak mogelijk het beste doen voor jezelf, luisteren naar je lichaam, houden van jezelf, zelfacceptatie, genieten en goed voor jezelf zorgen.

In mijn beleving draait het in het leven allemaal om balans en je gezond verstand gebruiken. Hier geef ik jullie een kijkje in mijn (eet)leven en deel lekkere recepten met minder koolhydraten met de liefhebber.

Genieten blijft hoog in het vaandel staan.

Ik ben geen allesweter. Ik houd van informatie vergaren en (vanuit de beste intentie) delen. Iedereen weet iets, en samen weten we meer. Ik ben o.a. orthomoleculaire geschoold, heb de opleiding positieve psychologie afgerond en heb me gespecialiseerd in ons brein en zelfbeeld.

Ik vind dat iedereen zijn eigen visie op gezondheid kan en mag hebben.
Mensen die zich kunnen vinden in mijn leefstijl, top!
Mensen die er anders over denken…ook top!

Er is niet 1 weg die bij ons allemaal past. We zijn allemaal uniek en dus is er voor iedereen een uniek puur en lekker leven pad. Je vindt dit door (opnieuw) te luisteren naar je lichaam. Die wijst je gegarandeerd de weg.

Schrijven is leuk maar wordt nog leuker als je weet dat ‘het geschrevene’ gelezen wordt.
Ik vind reacties daarom super leuk! Ik zal daar dan ook veelal op reageren.

De gerechten die je hier vindt, zijn allemaal door mij gemaakt en door m’n wederhelft op de gevoelige plaat vastgelegd. Inspiratie voor deze gerechten vind ik op het internet, boeken en TV. Ik zal nooit klakkeloos een bestaand recept overnemen maar geef er altijd mijn eigen draai aan.

*Wil je iets van deze blog delen, vind ik het tof als je de originele bron zou willen vermelden. Veel leef-, kook- en leesplezier!

Geniet en heb lief, Mandy