Ik heb altijd diverse soorten (zomer) fruit in de vriezer en dat is heel fijn in de winter.
Zo kon ik toch een zomers toetje met Italiaanse inslag maken met ‘verse’ aardbeien.
Ja…toen proefde ik het meteen….summer is in the frozen air! đ
Ingrediënten voor 2 toetjes:
200 ml kokosmelk
2 gelatineblaadjes (of 1 el greatlakes gelatine)
100 gr (bevroren) aardbeien of ander fruit naar keuze
halve verse vanillepeul + merg
1 el kokosrasp
(kokos) slagroom
Bereiding:
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe het stokje, de merg, aardbeien en de kokosmelk in een steelpannetje en breng al roerend aan de kook.
Laat 5 min. op laag vuur koken.
Week ondertussen de gelatineblaadjes 5 min. in koud water.
Neem het mengsel van het vuur en laat iets afkoelen.
Verwijder het vanillestokje met een schuimspaan en pureer het aardbeien-kokosmelk-mengsel met de staafmixer tot een egale ‘room’. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan de room. Los de gelatine al roerend op en voeg de kokosrasp toe.
Verdeel de room over 2 glazen en laat de toetjes zo’n 3 a 4 uur opstijven in de koelkast. Versier de panna cotta met (kokos) slagroom en steek hier eventueel een stukje (pure) chocolade in.
Geniet, Mandy
GV – LV – SV