Pizza met zalm en brie (4 personen)

Wij eten zelden pizza en het kwam er dan ook maar niet van om er eens eentje te maken die aan onze eisen voldeed. Gisteravond was het dan zover en het resultaat was verbazingwekkend lekker! Het leuke is weer dat je de basis iedere keer opnieuw kunt gebruiken en met de topping eindeloos kunt variëren. De bodem is prima in te vriezen! 

pizza

Ingrediënten:

Voor de bodem:

100 gr amandelmeel
50 gr (geiten) kruidenroomkaas
4 eieren
1 tl Italiaanse kruiden
1 tl knoflookpoeder
snuf Keltisch zeezout

Voor de saus:

1 klein blikje tomatenpuree
1 sjalotje heel fijn gesneden
1 teen geperste knoflook
1 tl Italiaanse kruiden
50 ml (kokos)room
2 eetl olijfolie
Keltisch zeezout en peper

Voor de topping:

150 gr zalmsnippers
150 gr brie in plakjes (of zachte geitenkaas)
2 trostomaten in plakjes
10 groene olijven doormidden
2 tl kappertjes
zwarte peper
Italiaanse kruiden

Bereiding:

Bodem:

Meng de genoemde ingrediënten met een garde (of staafmixer) door elkaar. Giet in een ronde (siliconen) bakvorm. (24 cm doorsnee). Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de bodem 20 minuten. Laat het dan iets afkoelen en keer het om (op een bord) en doe de bodem dan terug in de bakvorm.

Saus & Topping:

Bak de sjalot en de knoflook in de olie licht aan. Voeg de tomatenpuree, kruiden en room toe en warm de saus door. Laat in een schaaltje even wat afkoelen.

Verdeel de saus over de pizzabodem en beleg deze verder met plakjes tomaat, stukjes olijf en kappertjes. Verdeel hier de zalm over en  leg er als laatste de plakjes brie op. Strooi en nog wat Italiaanse kruiden en zwarte peper over.

Bak de pizza in 5 a 8 minuten (tot de brie wat gesmolten is) in een op 180 graden voorverwarmde oven.

pizza1

Geniet, Mandy
GV – SV -KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

2 reacties

  1. Hallo Mandy. Hoe lang is de bodem houdbaar in de vriezer? Groet, Kim

  2. Hoi Kim,

    Ik denk toch al snel een maand of 2.

    Groetjes!

Geef een antwoord