Wij eten graag zoveel mogelijk (of moet ik zeggen zo vaak mogelijk) seizoen- en streekproducten. Dat betekent dat wij in de maand december voornamelijk eten:
Groenten:
Boerenkool, champignons, groene kool, koolraap, knolselderij, paksoi, pastinaak, pompoen, postelein, prei, rode bieten, rode kool, savooiekool, schorseneren, spruitjes, uien, witlof, witte kool, winterwortel.
Fruit:
Appels, avocado, banaan, citroen, granaatappel, kaki, kiwi, mandarijn, mango, passievrucht, peer, sinaasappel, vijgen.
Avocado en banaan zijn hier favoriet. Je gaat me toch niet vertellen dat je hier chocolademousse van kunt maken? Jawel! Een heerlijke suikervrije mousse gemaakt van seizoensfruit. Ongelofelijk toch?!
En wederom is het ook nog eens snel gemaakt EN gezond.
Ingrediënten:
1 rijpe avocado
1 rijpe banaan
1 a 1,5 eetlepel(s) (rauwe) cacaopoeder
2 Medjool dadels zonder pit
flinke scheut kokosmelk
snuf kaneel, snuf kardemom.
Wij vinden het zo zoet genoeg maar proef het even voordat je het gaat serveren en voeg eventueel nog een paar druppels stevia of wat honing toe.
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een blender en pureer het geheel fijn tot een mousse.
Een staafmixer of keukenmachine werkt ook.
Verdeel over 4 mooie glazen en serveer (eventueel) met een toef suikervrije slagroom.
TIP: en dan heb je een heel blik kokosmelk open gemaakt voor een scheut…
De rest kun je eventueel gebruiken in een smoothie of invriezen in ijsblokjesvormpjes.
Zo heb je altijd wat op voorraad.
Geniet, Mandy
LV – SV – GV