Visite! *visite, visite, wat zullen we genieten* Ik houd er als bourgondiër van om de mensen die ons bezoeken te verrassen met iets lekkers bij de (bio) koffie of thee. Zoals jullie al weten reageert mijn lichaam niet positief op dat wat je gewoonlijk bij de koffie krijgt geserveerd. Om toch ook mee te kunnen doen (en mijn lichaam tevreden te stellen en te houden) koos ik vandaag voor deze heerlijke muffins!
Ingrediënten voor 12 stuks:
200 gr amandelmeel
½ tl Keltisch zeezout
1 flinke tl bakpoeder
50 gr kokossuiker (de echte zoetekauw kan natuurlijk wat meer gebruiken)
1 el chia zaad
1 tl koekkruiden
2 flinke eieren
1 el (frambozen)azijn
60 ml gesmolten kokosolie
1 el vanille extract
kokosmelk
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de droge ingrediënten in een ruime kom.
Mix in een maatbeker de eieren met de azijn, kokosolie en vanille extract tot het een mooi geheel is.
Schenk dit bij de droge ingrediënten en roer goed door.
Gebruik twee eetlepels om beetjes beslag in papieren cupcake vormpjes te laten lopen.
Bak in ongeveer 15-20 minuten gaar.
De saus:
1 kopje bramen/frambozen in een laagje water met een eetlepel vers citroensap en wat druppels stevia, 5 minuten zacht laten koken.
Samen met de muffin serveren met eventueel een schep zelfgemaakte (slag)room naar keuze. (kokosroom is heerlijk!)
Bereiding kokosroom:
Je zet een blik kokosmelk minimaal een dag in de koelkast. De vette melk scheidt zich dan van het kokoswater.
Schep de witte dikke kokosmelk uit het blik. Het kokoswater niet weggooien: je kunt het zo drinken of gebruiken als basis voor een smoothie.
Met een (staaf)mixer mixen totdat het een gladde ‘slagroom’ geworden is.
TIP: ook lekker in een kop (bio) koffie.
We (ook de visite) hebben ervan gesmuld! 🙂
Geniet, Mandy
GV – SV – LV
hoi mandy mag het ook appelazijn zijn?
ja hoor Hanneke, dat mag zeker! 🙂