Ooh joh, lekker dit! Het leek eventjes niet makkelijk te worden, maar het resultaat was prachtig en heerlijk! Kipgehakt is wat minder droog dan andere soorten, en dat maakte het rollen wat lastig.
Ik heb dus gewoon een ‘ovalig’ (is dat een woord?) hoopje gekruid gehakt op wat plakjes rookvlees gelegd, en dat dichtgevouwen. Helemaal prima!
Voor iedereen die dacht dat ik een goede kok ben, die illusie heb ik nu vast weggenomen.
Ik weet wat lekker eten is, en begin gewoon aan (voor mij) iets nieuws. Niets meer, niets minder. Dus ook jij, die vindt dat ie niet zo goed kan koken, begin er gewoon aan en je zal zien, dat ook jij het in je hebt.
Daarnaast is zelf maken echt oprecht veel gezonder en lekkerder, en als je tafelgenoten dan ook nog de juiste geluiden laten horen, ga je het stiekem straks nog leuk vinden ook.
Ingrediënten:
250 gr kipgehakt (vraag ernaar bij de ambachtelijke slager)
1 ei (M)
1.5 el kokosmeel
1 el kipkruiden*
12 plakjes (bio) rookvlees
en paar klontjes grasroomboter
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Meng het kipgehakt met de kruiden, het ei en het kokosmeel. Zet even opzij, zodat het wat vaster kan worden. Verdeel het gehakt in twee porties.
Leg 4 plakjes rookvlees (wat overlappend, in een vierkant) op een bord. Leg hier een ietwat ovale portie gehakt op, en leg er dan nog 2 plakjes rookvlees op. Vouw het rookvlees voorzichtig dicht, en herhaal dit met het tweede portie gehakt.
Leg de twee vinken in een ovenschaal en verdeel er wat kleine klontjes roomboter over.
Zet ze voor zo’n 25 minuutjes in de oven. Haal ze voor het uitserveren nog even door het beetje jus in de ovenschaal.
Serveer met groenten naar keuze en gebakken zoete aardappelblokjes.
TIP: lekker in plakken snijden en meenemen als lunch, met wat rauwe of gestoomde groenten naar keuze.
Ingrediënten *kipkruiden:
1 tl Himalaya zout
2 tl paprikapoeder
1 tl uienpoeder
¼ tl koriander
¾ tl knoflookpoeder
½ tl zwarte peper
¾ tl tijm, gedroogd
¼ tl chilipoeder
½ tl peterselie, gedroogd
Bereiding kipkruiden:
Meng alle kruiden door elkaar en bewaar de kipkruiden in een afgesloten bakje op een droge plek.
TIP: ook lekker om gebakken zoete aardappel mee te kruiden.
Liever geen rookvlees? Een dun lapje rundvlees of kipfilet kan ook.
Geniet, Mandy
GV – LV – KA