Velen van jullie weten dat ik in het verleden 50 kilo ben afgeslankt en daarna mijn leefstijl heb omgegooid. Zo is de Puur en Lekker leefstijl ontstaan.
Bewust en gezond eten is een reis, geen bestemming. Het kan altijd beter. Het duurde nogal wat jaren voordat ik dat besefte. Nou ja…besefte, redelijk kon accepteren. Het is een levenslange reis met vallen en opstaan.
Het hoeft natuurlijk ook niet in 1 keer allemaal goed. En wat is dan goed? Goed is wanneer jij fit en tevreden bent. Ik ben dat even niet. Ik merk dat ik echt in het vakje emotie-eter te stoppen ben.
Op mijn weg naar Puur en Lekker Leven ‘perfectie’ glijd ik regelmatig uit. Zo ook nu. Ik wil dat niet. Maar waar we op focussen trekken we juist aan, dus ren en glijd ik uit, in steeds weer hetzelfde cirkeltje. Ik word hier onrustig en moe van, en ook m’n broeken hebben lekkerder gezeten.
Je moet je huis eens te koop zetten, dat helpt echt niet mee, qua (eet)balans. Dat maakt de ouderwetse ‘eetjunk’ in mij wakker! Natuurlijk is het leuk spannend die toekomst plannen en vooruitzichten, maar mijn brein maakt geen onderscheid in spanning helaas.
Ik heb besloten aankomende week dit patroon eens te gaan doorbreken. (Eens moet het stoppen). Ik ga sapvasten! Gewoon braaf volgens een boekje. Lekker verstand op nul met een wat lichter lijf en brein als resultaat.
Daarna ga ik weer mijn eigen 80/20 regeltje hervatten. 80% procent Puur en Lekker Leven proof en 20% (ge)zondigen. Nu is dat andersom. 😉 Ik ga jullie volgende week updaten.
Vandaag deel ik eerst nog een heerlijk romig en zomers soepje met jullie. Peulvruchten helpen de bloedvaten gezond te houden, zijn rijk aan vezels en eiwitten. Het ideale soepje wanneer je (bijvoorbeeld) eens een dagje vegetarisch eet. Onze workshopgasten waren weer meer dan enthousiast over dit smakelijke soepje.
Gegarneerd met hennepzaad
Ingrediënten (4 porties):
1 el kokosolie
1 sjalot, gesnipperd
1 ltr water
1 teentje knoflook, geperst
450 gr diepvriesdoperwtjes
2 bouillonblokjes
1 bosje verse munt
100 ml kokosmelk
Bereiding:
Verhit de kokosolie in een braadpan. Bak de sjalot en knoflook in 2 minuutjes op laag vuur zacht. Voeg de erwtjes en 1 liter water toe. Breng aan de kook en laat 8 minuten zachtjes koken.
Pureer de erwten met een staafmixer tot een zo glad mogelijke soep. Los de 2 verkruimelde bouillonblokjes al roerend op in de soep. Doe er nog wat water bij, als je de soep te dik vindt. Proef de soep en maak zo nodig op smaak met zout en peper.
Hak of knip de blaadjes van de munt fijn en roer de munt door de soep. Schep de soep in soepkommen en schep in elke kom een flinke lepel kokosmelk. Maal er peper over.
Tip: zout in het kookwater maakt de schilletjes van peulvruchten, dus ook van doperwten, stug. Kook daarom de erwtjes in water en voeg daarna pas de bouillonblokjes toe. Als je (zelfgemaakte) bouillon zonder zout gebruikt, kun je de erwtjes wel direct daarin koken.
Geniet, Mandy
SV – LV – GV
Ik ondek net je website, met heerlijke en eens wat andere recepten. Ik ben erg benieuwd wat je nog meer in petto hebt.
Marjolein Vogelsang.
Leuk Marjolein. Welkom!