Blauwe bes (ontbijt)koeken

Er zijn volop blauwe bessen, en die zijn super gezond! Ik vries altijd een flinke partij in. Ik vind het zelfs een traktatie om ze bevroren uit de vriezer te eten, als ‘snoepje’. Dat is trouwens ook heel lekker met druiven. Je kunt ze wel 3 tot 6 maanden invriezen. Blauwe bessen bevatten per 100 gram slechts 10 koolhydraten.

Afgelopen week maakte ik in de ochtend een smoothie. 1 rijpe banaan, 3 el verse blauwe bessen en een flinke scheut kokoswater. In de Nutribullet en klaar! Super simpel, voedzaam en lekker.

Daarna hield ik een kleine hoeveelheid bessen over. Die verwerkte ik in deze heerlijke koeken. Ze zijn een beetje a la eierkoek, maar dan fruitiger. Lekker als ontbijt, met wat verse blauwe bessen en een een lik roomboter. Gegarandeerd geen honger tot de lunch!

Blauwe bes (ontbijt)koeken
Ook lekker en makkelijk om mee te nemen als tussendoortje, naar het werk of school. Je kunt ze ook prima invriezen.

Vandaag deel ik naast een recept hier ook de winnaar van het win-actie pakket. De gelukkige is: Ingrid Melis-Kuijten. Ingrid gefeliciteerd! Stuur je mij je adresgegevens? Dan komt dit geweldige cadeau snel jouw kant op.

Blauwe bes (ontbijt)koeken 2
Ingrediënten (6 stuks):

100 gr amandelmeel
1,5 tl (wijnsteen) bakpoeder
2 eieren (L)
1 el koekkruiden
30 gr kokosbloesemsuiker (voor koolhydraatarm: 5 gr steviala)
¼ tl Himalaya zout
½ tl vanille extract of poeder
rasp van 1 bio limoen
50 gr blauwe bessen

Garnering: amandelschaafsel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng het amandelmeel, bakpoeder, koekkruiden, Himalaya zout, kokosbloesemsuiker en limoenrasp goed door elkaar, en zet opzij.

Doe de eieren samen met de vanille en de blauwe bessen in een maatbeker en mix er met een staafmixer een mooie gladde, paarse massa van.

Schenk dit bij het meelmengsel en meng dit goed door elkaar. Je hebt nu een dun beslagje. Verdeel dit met een lepel (6 hoopjes), op de met bakpapier bekleedde bakplaat. Zorg dat ze elkaar niet raken. Garneer de beslaghoopjes nu met amandelschaafsel.

Zet ze voor zo’n 15 minuutjes in de oven. Laat ze daarna even goed afkoelen.

Geniet, Mandy
LV – GV – SV – KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord