Op het moment laat ik de koolhydraten weer even voor wat ze zijn. Even los komen van ‘suikertjes’ is voor mij DE weg naar eetrust. Het gaat me prima af, en ik eet ontzettend lekker. Mijn honger/trek is weer ‘uit’. Heerlijk! Kijk eens op de website van The new food (KLIK), daar vind je wat meer informatie over de leefstijl waar ik nu voor kies.
Toen ik 8 jaar geleden 37 kilo af was gevallen, ging ik koolhydraatarm verder. Zo is mijn blog ook begonnen. Ik verloor dat onderweg een beetje. Nooit helemaal hoor, maar ik merkte dat ik weer vaker dan ik wilde op zoek ging naar zoetigheid. Nu we alweer twee jaar in ons ‘nieuwe’ huis wonen, voel ik weer de ruimte wat beter voor mezelf te gaan zorgen. Nu al?! š Ja, ik had nogal wat tijd nodig om te landen zullen we maar zeggen.
Dat had mijn lief ook. Hij wandelt heel graag, maar zag het uitlaten van onze hondjes de afgelopen periode als een noodzakelijk goed. Het verbaasde hem dat hij de afgelopen weken een paar keer dacht: ‘zal ik eens wat verder wandelen?’ Allebei dus weer een stuk beter in ons vel!
Zo’n grote verbouwing in combinatie met volle bak doorwerken, hakt er blijkbaar in. Gek dat je dat pas merkt als je er weer een beetje bovenop begint te komen.
Nu is het alleen wel het geval dat we het verbouwen weer oppakken. Onze bovenverdieping krijgt een rigoureuze make-over. Als je bij ons de trap oploopt, loop je namelijk in een sneltreinvaart 40 jaar terug in de tijd. En het is toch echt 2018…Hier hebben we zowaar ook weer zin in! Dat komt voornamelijk omdat op deze verbouwingsfase geen tijdsdruk zit. We beginnen gewoon, en af komt het vanzelf een keertje. We gaan in de woonkamer kamperen. Helemaal prima!
Anyway…Je gaat dus weer wat meer koolhydraatarme recepten van me zien. Dat komt omdat ik werkelijk alles eet/proef voordat ik het post. Je moet wel weten wat je aanbiedt toch? Vind je het leuk om te zien wat ik zoal eet op een dag? Volg me dan op Instagram (KLIK)!
Vandaag deel ik het heerlijke recept van koolhydraatarme chocolade wafels. Dat wil je toch?!
Ingrediƫnten voor 4 wafels (2 porties):
55 gr amandelmeel
1/4 tl Himalaya zout
1/2 tl wijnsteenbakpoeder
1 el cacaopoeder
1 tl sukrin/erythritol (of meer, naar smaak)
2 eieren
1 tl vanille extract
2 el gesmolten (gras) roomboter
Bereiding:
Meng alle droge ingrediƫnten door elkaar, en zet opzij.
Scheid de eieren. Mix de eigeeltjes met de gesmolten roomboter en de vanille. Zet opzij.
Mix nu met een mixer de eiwitten zo luchtig mogelijk. Wanneer je de mixer omhoog haalt mogen de eiwitten pieken.
Meng nu het eigeel mixje door het meel. Dit is redelijk droog. Schep nu de luchtige eiwitten met een spatel door het mengsel. Je verliest wat luchtigheid, maar dat is niet erg. Blijf mengen tot er een mooi egaal deegje ontstaat. Dat lukte bij mij niet direct. Nou ja, niet zo mooi als ik had gehoopt. Dus heb ik er nog een keer de mixer op gezet.
Warm een wafelijzer voor. Vet dit in met roomboter, en bak 4 wafels. Serveer met verse suikervrije (met sukrin gezoet) slagroom, en eventueel wat klein fruit zoals: blauw bessen, frambozen, bramen. Deze suikervrije ‘stroop’ of deze suikervrije chocoladesaus zijn ook heel lekker!
Maak gerust een dubbele hoeveelheid wafels. Je kunt ze namelijk prima invriezen, voor als je eens geen tijd of ‘bakzin’ hebt.
Geen wafelijzer? Je kunt er ook poffertjes of pannenkoekjes van bakken.
Liever geen lactose? Gebruik dan kokosolie ipv roomboter.
Geniet, Mandy
KA, SV, GV
Meer recepten? Klik!