Vandaag deel ik enkel een super eenvoudig en lekker receptje. Hete kip. Een cliënt inspireerde me hiertoe. Er zit ook een flinke teen verse gember doorheen. En gember kent echt superveel gezondheidsvoordelen! (KLIK). Het staat binnen no-time op tafel, en het is door het gebruik van de suikervrije saus koolhydraatarm. We hebben ervan gesmuld!
Ingrediënten (2 porties):
250 gr champignons
1 grote sjalot
400 gr kippendijvlees
2 el suikervrije chilisaus
1 flinke duim verse gember, geperst
peper en zout naar smaak
Bereiding:
Snijd de champignons en sjalot in stukjes. Bak deze op hoog vuur mooi bruin en gaar. Zet opzij.
Bak de kip stukjes in een andere pan, in wat roomboter of kokosolie op hoog vuur.
Schep de geperste gember en peper en zou erdoor, en blijf goed roeren.
Doe nu de chilisaus erbij en bak tot de kip helemaal gaar is. Schep de champignonmix erdoor.
Klaar!
Serveer met een royale salade of gebakken bloemkoolrijst.
Tip: Liever geen kant-en-klare saus? Zelf maken kan ook. (KLIK)
Geniet, Mandy
SV, GV, LV, KA