Dat zo eenvoudig, zo verrassend lekker en luxe kan zijn! Geen (kerst)stress. Een heerlijk licht, verwarmend soepje om het kerstdiner mee te starten. Ik houd van soepjes.
En mocht je m’n kookboek nog ergens hebben liggen, maak er dan de soepstengels bij. Ultiem genieten!
De hartige crackertjes op de foto zijn ook naar het recept van deze soepstengels. Ik had nog van die gezellige vormpjes liggen, zo werden het kerstcrackertjes. 🙂
Ingrediënten (6-8 porties):
1.5 ltr kippenbouillon
1 el kokosolie
3 flinke tenen knoflook
1 zoete ui
rasp van 1 bio citroen
1 grote biologische kippenpoot
halve rode peper, zonder lijst en zaadjes
Fetakaas (circa 20 gr per kop)
verse bieslook
peper en zeezout
Bereiding:
Kruid de kippenpoot (ook onder de huid) met peper en zeezout. Bak deze in de oven of airfryer op 180 graden voor zo’n 20-25 minuutjes. Laat deze afkoelen. Verwijder het vel en trek het kippenvlees in plukjes van de poot. Zet opzij.
Schil en snijd de ui en knoflook in de stukjes. Doe wat kokosolie in een (soep) pan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Schenk de bouillon erbij.
Was en rasp de citroen. Er mag geen wit bij de rasp zitten. Snijd de rode peper fijn en doe ze dan beiden in de soep.
Breng dit aan de kook en draai de soep dan terug. Doe nu de kip erin. Laat het nog zo’n 5 minuutjes op laag vuur staan.
Proef en breng op smaak met peper en zeezout.
Verdeel over kommen en doe in ieder soepkom, zo’n 20 gram gehakte fetakaas. Garneer met verse bieslook. Serveer direct.
Geniet, Mandy
GV – SV – KA