Dit is nu echt zo’n heerlijk, feestelijk en verwarmend herfstontbijtje. Maar het doet het ook goed als dessert. Een Instagrammer en workshopbezoeker zei dat ze het in de avond wil eten…op de bank…tijdens een film…onder een kleedje. Ik heb er helemaal beeld bij en krijg er zelf ook zin in. En jij?
Ingrediënten:
2 (bio) appels
1 el kokosolie, vloeibaar
1 el vers citroensap
2 el amandelmelk, ongezoet
1/4 tl vanille extract
1 el kokosbloesemsuiker
1/2 tl kaneelpoeder
1/4 tl gemberpoeder
mespuntje zeezout
Voor de kruimel:
2 el amandelmeel
2 el havermout
1 el kokosbloesemsuiker
1/2 kaneelpoeder
mespuntje zeezout
2 el kokosolie, niet vloeibaar
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een kleine ovenschaal in met wat kokosolie.
Doe alle ingrediënten voor de kruimel in een lage bak en prak er met een een vork een kruimelig deegje van en zet opzij.
Schil de appels, snijd ze in gelijke plakjes en verdeel ze gelijk over de ovenschaal.
Doe de gesmolten kokosolie samen met de amandelmelk, citroensap, vanille extract, kokosbloesemsuiker, kaneel, gember en zeezout in een kom en meng dit goed door elkaar.
Giet dit over de appels. Dek dit daarna af met de kruimellaag. Bak het voor zo’n 30 minuutjes in de oven. Laat het ietsje afkoelen en serveer in leuke glazen of bakjes. Koud ook lekker.
Geniet, Mandy
LV – GV