Ik heb het al vaker geschreven, mijn advies is met regelmaat een vegetarisch dagje inlassen. Goed voor de darmen, goed voor de lijn. Het is wetenschappelijk aangetoond dat een leefstijl met veel vlees ongezond is. Mijn leefstijl is niet vegetarisch. Het is, zoals dat dan hip heet: flexitarisch. 🙂 Een gezonde balans tussen vis, vlees en vegetarische maaltijden. Wekelijks 2x biologisch, grasgevoerd, antibioticavrij vlees, 2x (wilde) vis en 3x vegetarisch vind ik ultiem voor je lichaam. Vis eten wij Nederlanders trouwens ook relatief weinig. Maar ik was op weg naar een heerlijk vegetarisch recept en als ik het nu over onze vis inname ga hebben, wijk ik (weer eens) af.
Maar wat eet je dan? Nou…bijvoorbeeld deze heerlijke spiesen. Lekker op de barbecue maar ook uit de oven. Halloumi is een zoute kaas uit Cyprus van schaap, geit of koe die je kunt bakken, grillen en frituren. Door het hoge eiwitgehalte is dit een prima vleesvervanger. De kastanjechampignon heeft een nootachtige smaak en leent zicht uitstekend om te grillen omdat deze een vastere, drogere structuur kent dan zijn witte neefje.
Ze bevatten belangrijke bouwstoffen voor het lichaam zoals vitamine B2, vitamine B3. Deze vitamines helpen je om meer energie uit je voeding te halen. Naast vitaminen bevatten champignons foliumzuur, mineralen zoals kalium en fosfor, vezels en koper.
Gezond dus! Maar ook nog eens heel erg lekker. In combinatie met de kruidige marinade mis je echt geen vlees op je bord. Je waant je heel eventjes op Cyprus. Maak er een lekkere groene salade bij met bijvoorbeeld olijven en watermeloen en wat groentefrietjes (KLIK) en je maaltijd is compleet.
Halloumi spiezen (8)
3 el vers geperst (bio) citroensap
Leg houten spiesen in het water.
LV – SV – KA – GV