Koolrabi soep met geroosterde radijs

Ik houd enorm van soep. De ideale manier om je dagelijkse portie groenten op te schroeven. Een cliënt van me zei laatst ik zou rustig de dag willen starten met soep maar ja, dat doe je niet. Ik zei: waarom niet? Toen zei ze lachend: ja, dat weet ik eigenlijk ook niet.

Soep kan op ieder moment van de dag. Ook al is het in onze cultuur niet ‘gewoon’. Doe wat goed voelt en wat bij jou past. Ongeacht wat de buurvrouw en misschien van denkt. 😉

Ik vond het leuk om eens koolrabi te gebruiken in een soep en dat pakte toch goed uit! Deze soep valt voor mij onder comfortfood. Het is krachtig en zacht tegelijk (echt waar) en lekker romig.  

Ik eet koolrabi trouwens ook graag rauw (in frietjes gesneden) met pesto of deze hummus.
En wist je dat een biologische koolrabi volledig eetbaar is? Van de bladeren kun je bijvoorbeeld ook lekker pesto maken. Oja, en het is echt koolra-bi en geen koolraap dat is een andere groente.

Koolrabi

In dit recept gebruik in avocado olie. Ik heb sinds kort ontdekt dat deze olie een uitzonderlijk hoog rookpunt heeft. Dat betekent dat dit vet tot 270 graden stabiel blijft en niet verandert van structuur en smaak en dus gezond blijft. Uitstekend om te gebruiken in marinades en dergelijke. 

DSC00107_2

Ingrediënten voor 4 porties:

350 gr koolrabi, geschild en in stukken
1 sjalot, fijn gesneden
1 prei, alleen het witte stuk in ringen
handvol, verse koriander
½ tl komijnpoeder
700 ml groentebouillon
100 ml kokosmelk
1 el appel azijn
1 el kokosolie
peper en zeezout

10 radijsjes, of meer (gewassen en gehalveerd)
2 el avocado olie
peper en zeezout

Bereiding:

Verhit de kokosolie in een diepe (soep)pan. Fruit hierin de ui met de prei licht aan.
Doe de koriander, komijnpoeder en de koolrabi erbij. Breng op smaak met peper en zeezout en blijf roeren. Giet de bouillon en de kokosmelk erbij en laat de soep zo’n 15-20 minuutjes koken totdat de koolrabi gaar is.

Haal de soep van het vuur, doe de appelazijn erbij en pureer deze met de staafmixer. Zet opzij.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de gehalveerde radijsjes in een kom met de olie en wat peper en zeezout. Schud ermee tot dat alle radijsjes een laagje hebben. Verdeel ze over de bakplaat en zet ze voor zo’n 10 tot 12 minuutjes in de oven. Ze worden knapperig en zacht.

Schep hete soep in leuke kommen en garneer met de warme radijsjes en verse koriander.

Geniet, Mandy
SV – LV – GV – KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord