Broodje Bolognesesaus

Uit onderzoek is gebleken dat Italië de best gewaardeerde keuken van Europa heeft.
Daarnaast kent Amerika een klassieker met een Italiaans tintje: Sloppy Joes.
Het is niet meer dan Bolognesesaus op een broodje. Maar wel een broodje waar de wereld geen genoeg van kan krijgen.

Het is een super makkelijk te maken eenpansgerecht, waar het hele gezin gegarandeerd van smult. Ik bakte er een kaas-uien broodje bij, en veel goedgeluimde geluiden vulden de Puur en Lekker Leven keuken tijdens het eten.

Je kunt het ook zo fijn per portie invriezen. Variëren met je favoriete groenten kan ook. Een preitje erin, de champignons eruit enzovoorts, alles is mogelijk. 

SONY DSC

Broodje Bolognesesaus (4-6 porties)
Ingredienten:
500 gr rundergehakt (van bijv. Schotsehooglanders.nl)
2 teentjes knoflook, geperst
2 grote sjalotten, gesnipperd
1 rode peper (zonder zaden en lijsten), fijn gesneden
1 gele paprika (zonder zaden en lijsten), fijn gesneden
250 gr champignons, in stukjes
250 gr Passata (gezeefde tomaten)
2 el tomatenpuree
1 tl paprikapoeder
1 el organo (gedroogd)
1 el kokosolie
peper en zeezout
Bereiding:
Verwarm de kokosolie in een grote pan met de eetlepel paprikapoeder. Doe de sjalotten en gele paprika in de pan en fruit deze tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook, champignons en rode peper toe en fruit nog eens twee minuten.
Doe nu het gehakt erbij en bak het rul met een houten lepel. Wanneer het gehakt gaar is voeg je de passata, tomatenpuree, coconut aminos, ahornsiroop en oregano toe. Goed doorroeren.
Laat het zeker een uurtje, op laag vuur zacht sudderen onder af en toe roeren. Zo dikt de Bolognese wat in. Proef of je zeezout en/of peper wil toevoegen. Hoe langer het op kan staan hoe lekkerder het wordt. Het is dan ook een fijn gerecht om te maken in een slow-cooker.
Serveer de Bolognesesaus op Puur en Lekker Leven broodjes: knoflookbroodjes of kaas-uienbrood met een groene salade on the side.
TIP: bak een wrap uit mijn kookboek (wat overigens per heden ook te vinden is bij bol.com) en vul deze eens, of bak er groentefrietjes bij.
De volgende dag nog lekkerder!
Geniet, Mandy
LV – SV – GV
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

2 reacties

  1. Mooie recepten op een mooie smakelijke manier gepresenteerd. Ga zo door

Geef een antwoord