Vroeger had je zo’n vast onderdeel op je vakantie waar tijd voor werd uitgeruimd. Kaarten kopen en deze met pen voorzien van toeristische informatie voor het thuisfront. Het is hier goed weer, de kamers zijn mooi en het eten is goed. Dan ook nog weleens de graden celcius erbij getekend met een zonnetje en dan de hartelijke vakantie groetjes uit het desbetreffende vakantieland.
Tegenwoordig appen we dat we veilig zijn aangekomen, posten we foto’s van de locatie, het eten en weet ik wat nog meer op alle social media, en als het heel even kan skypen we tussendoor met het thuisfront.
Zullen we dit jaar weer eens ouderwets kaartjes versturen? Zomaar een stuk of 5 aan mensen die jij de liefdevolle groeten toe wil sturen vanuit je vakantieadres?
Schrijf voor vertrek deze adressen even op. Bezoek een lokaal winkeltje en kies een paar mooie kaarten uit met vergezichten en zonsondergangen en koop wat postzegels. Dat vind ik al kunstwerkjes op zich, postzegels.
Zoek een plekje in de schaduw met een koud drankje en een pen binnen handbereik en schrijf. Kijk om je heen en deel al het moois wat je wilt delen. In deze tijd is een kaartje op de mat des te specialer geworden. Wie ga jij dit jaar verrassen met een vakantiekaartje?
Deze salade is heerlijk om mee te nemen op reis of als werklunch. Heerlijk op de crackers met pit of op het kaas-uien broodje. Natuurlijk ook lekker als aanvulling op een groene salade.
Ingrediënten Kip-Garnalen Salade:
½ komkommer (in fijne blokjes)
1 klein sjalotje, fijn gesneden
1 kipfilet (gekookt in bouillon en in fijne stukjes)
100 gr Noordzee garnalen
2 el homemade aioli (suikervrije mayonaise met verse knoflook)
peper
stukje verse gember, uitgeperst
Bereiding:
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en laat deze salade een paar uurtjes op smaak komen, in een afgesloten bak in de koelkast.
Geniet, Mandy
GV -SV – LV -KA