In de aankomende weken laat ik jullie kennismaken met wat leuke collega bloggers. Resi, van de blog Natuurlijk Resi bijt het spits af.
Resi: ‘Deze keer mag ik een stukje schrijven én een recept maken voor de blog: Puur en lekker leven volgens Mandy;. ‘Bedankt voor deze gelegenheid, Mandy’!
Ik maakte speciaal voor de gelegenheid, deze veelzijdige dressing van avocado die iedere salade op smaak brengt!
Resi is mijn naam, en ben 43 jaar, getrouwd en wonend in het rustig gelegen plaatsje Maashees. Als voedingscoach ben ik helemaal in mijn element.
Met veel plezier en enthousiasme ben ik een aantal jaren geleden gestart met mijn eigen bedrijf, waar ik cliënten begeleid als coach, adviezen en tips geef vanuit mijn kennis en gevoel voor een goede gezondheid. Bij ons thuis eten we vegetarisch, voornamelijk biologisch, suikervrij (vrij van geraffineerde suikers), koemelk- en tarwevrij, en vrij van additieven (E- nummers).
Workshops, zoals Smoothieclasses, Gezonder Zoet, Voeden is Helen, en Cooking Classes zijn onderdelen die ik met veel plezier verzorg bij mij thuis en eventueel op locatie.
Aan de avocadoboom groeit eigenlijk de voedzaamste vrucht op de wereld. De naam (testikelboom), is afgeleid van het Azeekse woord. Niet geheel vreemd want avocado heeft de reputatie dat het passie opwekt! Ze zitten boordevol enkelvoudige onverzadigde vetzuren, vezels, vitamine E, foliumzuur, ijzer, vitamine B3 en kalium. Vitamine E houdt de huid zacht en soepel. Het bevat stofjes die beschermen tegen kanker en het verlaagt het cholesterolgehalte. Als je avocado eet beschermt het ook tegen grauwe staar, hart en vaatziekten en prostaatkanker. Ze zijn makkelijk verteerbaar en door hun hoge vetgehalte worden ze langzaam afgebroken, wat heilzaam is voor diabetici. Tenslotte zorgt kalium voor een gezonde bloeddruk en de werking van spieren en zenuwen.
Mix dit tot een romig geheel en klaar!
Haal het achterste gedeelte van de witlof en pel de schuitjes los van elkaar. Snijd de komkommer in dunne schijfjes. Maak de sla schoon en scheur het in stukjes. Knip de bieslook fijn.Maak naar wens een mooie presentatie van de ingrediënten, en serveer de avocado kruiden dressing erbij.
Resi: ‘Ik zou het leuk vinden als je me een bezoekje brengt op Facebook, Pinterest, Instagram of mijn website www.natuurlijkresi.nl voor inspiratie, tips en adviezen’.
Ik kwam dit artikel tegen en ik als Chef Duurzaam ben ook erg voorstander van puur en lekker leven. Deze groen avocado dressing heb ik dan ook zelf gemaakt en smaakte verrukkelijk. Deze duurzame gerechten (in dit geval een dressing) is dan ook echt iets waar ik blij mee ben, want ik vind dat we samen met z’n alle naar een groenere wereld moeten gaan. Daarom heb ik http://www.chefduurzaam.nl gelanceerd.