Deze feestelijke bonbons zijn inmiddels door de workshopbezoekers van afgelopen weekend en door mezelf, veelvuldig gemaakt (en gegeten). Ze worden met veel oe’s, aa’s en mmmmm’s ontvangen.
Zelfs m’n moedertje vroeg laatst; “zeg, heb je nog wat van die te lekkere bonbonnetjes over?”. En zij valt niet eens onder de snoepers, zeg maar.
Workshopbezoekers bleken zich moeilijk tot thuis te kunnen beheersen, en lieten mij weten het doosje leeg aan het gezin te hebben laten zien. De belofte om ze nog eens te maken dempt het schuldgevoel. 😉 Anderen vertelden dat ze de jas op gingen hangen en daarna een leeg doosje aantroffen omdat de heer des huizes ze niet lekker maar heerlijk vond.
Daarnaast is het ook niet zo’n groot werk om ze te maken en ze zien er echt super de luxe (lees: kersterig) uit!
Trakteer jezelf en je gasten eens op deze smakelijke bonbons. Maar pas op, dat zal dan niet de laatste keer geweest zijn.
TIP: ook leuk om in een gezellig doosje cadeau te doen.
Ingrediënten (circa 15 stuks):
pompoenpitjes, stukjes pecannoot
Bereiding:
Laat de dadels, ontpit een uurtje weken in water. (Wanneer ze zacht zijn is dat niet nodig).
Vul de vormpjes voor maximaal 2/3e en zet in de vriezer.
Smelt ondertussen de pure chocolade. Haal de vormpjes uit de vriezer en verdeel de gesmolten chocolade over de deeghes tot de vormpjes vol zijn. Schuif ze terug in de vriezer voor circa 30 minuutjes tot een uur.
van gebruik in de koelkast.
LV – GV