Zoet oerbrood met abrikozen

Dit broodje is een variatie op de puur en lekker leven kruidkoek. Het heeft door het gebruik van roggemeel, een gunstig effect op de bloedsuikerspiegel. Tevens werkt het effectief tegen ontstekingen in het lichaam op celniveau en bevat het lekker veel vezels. Een smakelijk ontbijt maar ook een verwennerijtje bij een kop koffie of thee. 

Mijn man is masseur van beroep en zijn cliënten willen altijd met liefde mijn baksels testen. Ze krijgen bij binnenkomst een kopje thee wat ze kunnen nuttigen terwijl ze in een voetenbad even bijkomen. Als ik wat gebakken heb, belanden zij automatisch in het testpanel. Dit brood kreeg afgelopen week een dikke 10…nou, veel leuker kan het dus niet worden. 😉 
Nou ja…eigenlijk wel…al staat dit volledig los van het broodje, leuk is het wel. Mijn collega Annemieke van de blog eethetbeter schreef deze week een review over de Puur en Lekker Leven workshop die zij bijwoonde. Ik ben hier meer dan blij mee (en een beetje trots op). Wil je het lezen? Dat kan hier: Review EethetBeter
Ooh en niet te vergeten een kookboek update. Ik ben klaar, hoera! Het wordt nu tekstueel nagekeken. Daarna gaat het naar de editor en dan zal het gedrukt gaan worden. (op gerecycled papier). Het begint dus serieuze vormen aan te nemen.

SONY DSC

Ingrediënten:
200 gr (bio) roggemeel
50 gr rijstmeel
100 gr ongezwavelde, gedroogde abrikozen (in kleine stukjes)
½ tl Keltisch zeezout
2 el speculaas- of koekkruiden
1 rijpe banaan
100 gr dadelstroop
150 ml ongezoete amandelmelk
rasp van een halve sinaasappel(schil)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe alle droge ingrediënten in een royale kom en meng deze goed door elkaar. Zet opzij.
Doe alle vloeibare ingrediënten samen met de banaan in stukjes, in een maatbeker en mix deze met de staafmixer tot een mooie egale, luchtige massa. Schep dit rustig en heel goed door de droge ingrediënten. Schep er dan de stukjes abrikoos doorheen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak (met je handen) een grof, ovaal brood van het deeg. Leg dit op de bakplaat.
Zet het brood zo’n 45 minuutjes in het midden van de oven. Prik met een houten prikker in het brood, Wanneer deze er schoon uitkomt is ie mooi gaar.
Recht uit de oven het lekkerst met een flinke lik roomboter. Kleine week houdbaar in een broodzak.
Geniet, Mandy
LV – SV
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

4 reacties

  1. Succes met je boek. Kijken jullie vanavond ook naar heel Holland bakt?

  2. Klinkt weer goed!
    Ben benieuwd naar je boek, leuk hoor!

  3. Thanks, ik ook! 😀 #spannend

Geef een antwoord