Mandy antwoordt (2) + recept: groentemuffins

Hoi Heleen,

Wat goed om te lezen dat het al wat comfortabeler wordt op het Puur en Lekker Leven pad! Fijn dat je zo kunt genieten van de ‘broodloze’ lunches. Pinterest vind ik zelf ook inspirerend, ik kan er uuuuuren snuffelen. Ik ben trouwens tegenwoordig ook te volgen op Twitter, Instagram en Google+ mocht je dat leuk vinden, klik dan op de gekleurde linkjes en je komt er als vanzelf. Dat geldt trouwens voor alle anders gekleurde woorden in mijn blogs, die leiden je naar bijvoorbeeld webwinkels waar het genoemde product te koop is, recepten van collega-bloggers en ook weleens naar aanvullende informatie.

Maar nu eerst antwoord op je vragen.

Is er een goed alternatief voor bouillon(blokjes)?

Kant en klaar bouillonpoeder of blokjes bevatten vaak veel zout en niet natuurlijke toevoegingen zoals de smaakversterker E621 ook wel onder de schuilnamen monosodiumglutamaat, ve-tsin, MSG of gist(extract) op de verpakking vermeld. Deze toevoeging werkt lust opwekkend en ontregeld je hormoonsysteem. Hierdoor voel je niet meer goed wanneer je ‘vol’ zit en ga je makkelijker overeten.
Zelf bouillon maken is de meest pure versie die je kunt gebruiken. HIER en HIER lees je hoe je dat makkelijk kunt maken en op voorraad kunt hebben. Kies je zo af en toe voor gemak, kies dan voor DEZE bouillonpoeder of DEZE blokjes.
Soep meenemen zonder risico’s 😉 ? Dat kan heel goed in deze thermos container.
Ideaal, multifunctioneel en niet geheel onbelangrijk ook nog eens mooi! 🙂
Is er een goed alternatief voor paneermeel?

Je kunt een knapperig (onbewerkt) korstje maken op verschillende manieren het kan ZO maar je kunt ook kastanje crackers fijn maken of boekweit paneermeel gebruiken. Dus je kunt zelfs heerlijke kroketjes maken in de Puur en Lekker Leven stijl!
Groenten blijft de hoofdrolspeler in je dagelijkse voeding dus ik dacht laat ik nog een leuk en gemakkelijk meeneem-lunch-gerecht met je delen. Vooruit…speciaal voor jou met een teentje knoflook. (en omdat het zo gezond is) Ik schrijf muffins maar zoals je ziet heb ik ze zelf gemaakt in een andere vorm. Waarom? Eerlijk? Ik kon m’n muffinvorm niet vinden. Echt iets voor mij…verdwalen in je eigen keukenkastjes.
 Ingrediënten (12 stuks):

1 stronkje broccoli
1 courgette
1 bol mozzarella (kaas)
1 sjalot
1 rode peper
3 flinke eieren
1 teentje knoflook
4 zongedroogde tomaatjes (in stukjes)
1 el Italiaanse kruidenmix
hand verse basilicum (gehakt)
125 gr (bio) spekreepjes
pijnboompitten (garnering)
2 el kokosmeel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de broccoli in kleine roosjes en de courgette in stukjes. Snijd de sjalot fijn en de rode peper (zonder zaadjes en lijst) in ringen. Doe dit alles samen met de knoflook, de eieren en de mozzarella in een hogere bak en maak er met de staafmixer een mooie egale massa van.

Bak de spekjes droog krokant en hak ze wat fijner. Schep deze samen met de basilicum, tomaatjes, kruiden en kokosmeel door de groentemix. Verdeel dit over 12 (siliconen) muffinsvormpjes, strooi er de pijnboompitten overheen en zet ze zo’n 25 minuutjes in het midden van de oven. Je kunt er met een houten prikker insteken. Wanneer deze er schoon uitkomt, zijn ze gaar.
Laat ze goed afkoelen dan komen ze het gemakkelijkst uit de vormpjes.

Dit is ook een lekkere (maaltijd) groentetaart voor 4 personen. Dan schep je de mix in een met bakpapier bekleedde taartvorm. De baktijd zal zo ongeveer gelijk zijn.

Ook koud lekker. Zo’n 3-4 dagen houdbaar in de koelkast. Uit de vriezer zijn ze wat ‘nat’. Dan is even bakken in de (keramische) koekenpan het lekkerst.

Geniet, Mandy
SV – KA – GV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

2 reacties

  1. kan het ook lactosevrij? zonder de mozzarella? of moet je het dan vervangen door iets?

  2. Ik denk zeker dat dit kan Es Mol. Mocht je ze maken hoor ik graag hoe ze geworden zijn.

Geef een antwoord