Carbonarasaus

Het is alweer april en dus weer tijd voor de maandelijkse receptenruil. Ik mocht deze keer een recept uitkiezen van Oerspronkelijk. Ik wist het meteen, de carbonarasaus! Ik ben altijd een pastaliefhebber geweest.
Nu wij dit niet langer meer eten, ben ik mega-blij met de groentesoorten die prima fungeren als pastavervanger. Verder zijn we dol op avocado. Deze kaliumrijke, vette vrucht is echt super gezond en laat zich met zijn neutrale smaak goed combineren in hartige en zoete gerechten.

Ik koos als basis voor courgetti (de favoriet hier in huis).
Ik heb eigenlijk niet zoveel veranderd aan het originele recept. Het enige wat ik deed was edelgistvlokken toevoegen voor de kaassmaak die wij bij een carbonarasaus vinden horen. Wij vinden het heerlijk en het is ook nog eens eenvoudig te maken, wat wil je nog meer. 🙂

Ingrediënten voor 4 porties:

courgetti gemaakt van 3 courgettes met bijvoorbeeld een spirelli
4 eieren
1 el kokosolie (LV) of roomboter
2 uien, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gehakt
150 gr biologische chorizo, in kleine stukjes gesneden
250 gr witte champignons, schoongemaakt en in stukken
250 gr kastanje champignons, schoongemaakt en in stukken
2 rijpe avocado’s
2 el edelgistvlokken (optioneel)
50 ml extra vierge olijfolie
handje verse peterselie, fijngehakt
Bereiding:
Kook de eieren 4 minuutjes tot ze zacht gekookt zijn. Laat ze vervolgens afkoelen in koud water.
Verwarm een hapjespan en smelt hierin de kokosolie en voeg de gesnipperde ui toe. Bak de ui op zacht vuur tot deze licht glazig is. Voeg vervolgens de knoflook, chorizo en paddenstoelen toe en roer alles door elkaar. Doe een deksel op de pan en laat het gerecht zachtjes garen, ca. 5 – 10 min. Roer af en toe even door.
Stoom ondertussen de gekozen groentepasta beetgaar boven een laagje water. Zorg ervoor dat de groente niet te zacht wordt zodat het de ‘pastabite’ behoudt.
Haal de pit uit de avocado en schep het vruchtvlees in een bak. Pureer deze met de staafmixer samen met de gekookte eieren, olijfolie en peterselie tot een gladde saus.
Roer de avocadosaus door het chorizomengsel en warm deze saus nog even een beetje mee (hoeft zeker niet te koken). Schep er al laatste de gestoomde groente door of serveer de saus over de groente.
Serveer eventueel met wat extra peterselie en een scheut olijfolie.

Geniet, Mandy
LV – SV – GV – KA
Aan de receptenruil doen (regelmatig) ook deze bloggers mee:

Jouw Fabriek, Pure Food CoachingKinderen kunnen prima anders eten, Puur Homemade, Paleolland, Barbara Eet, Cave-a, Eet-Paleo, Ge-zonder, Leo Goes Paleo, Oerspronkelijk, De Voedzame Keuken, Candy in Wonderland, Oerkracht voedingsadvies, Mind your feed, Natuurlijk Resi, Dayenne Foodblog, Paleo made simple,

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord