Zoals ik al aankondigde op Facebook kregen wij vandaag visite. Vrienden die we eigenlijk veel te weinig zien. Toch is het altijd als vanouds gezellig en vertrouwd. Sommige vriendschappen zijn voor altijd en sommige horen bij een bepaalde fase in je leven. Allebei prima, maar deze behoren dus duidelijk tot de eerste soort. Ook zijn ze enthousiast over en nieuwsgierig naar de Puur en Lekker Leven leefstijl dus besloot ik wat lekkers te maken voor bij de koffie en thee.
Wat is er in huis? Uhm…superrijpe bananen, een mango die op moet en wat aangesproken meelsoorten. Het zou dus in eerste instantie dit taartje worden maar dan met mango.
Ik deed ‘al bakkende’ meer aanpassingen dan ik had voorzien, vandaar toch maar een nieuwe post met een vernieuwd recept.
Dit taartje werd heel goed ontvangen, zelfs door de mooie dochter van 3.
We hebben deze fijne lentemiddag doorgebracht in de tuin. Mooier kan het niet worden….toch?
Het taartje is snel gemaakt met welk fruit dan ook. Deze komt hier zeker vaker op tafel.
Ingrediënten:
4 bio eieren
2 rijpe bananen (hoe rijper, hoe beter)
100 gram amandelmeel
1 el rijstmeel
1 el boekweitmeel
snuf Keltisch zeezout
1 tl (wijnsteen) bakpoeder
1 rijpe mango in gelijke stukjes
1 tl vanille extract
1 tl bio appelzaijn
Geniet, Mandy
SV – GV – LV
Kunt u mij zeggen of ik de bananen uit het recept kan laten mijn man is daar allergisch voor. En misschien mag ik u ook vragen of ik de amandel meel in veel recepten kan veranderen in een ander meel soort ik ben helaas allergisch voor noten maar wil toch de recepten maken….. Alvast bedankt voor het antwoord lieve groet Carla
Een halve rijpe banaan staat voor 1 ei dus dan zou je er extra eieren aan toe kunnen voegen. De bananen zorgen ook voor de zoete smaak dus dan zou je ook palmsuiker, honing of ahorsiroop toe moeten voegen om het toch wat zoet te maken. Je kunt ook voor andere fruit gaan bijvoorbeeld 200 gram gewelde dadels mee pureren? Je kunt wat meelsoorten (evenredig) mengen bijvoorbeeld: rijstmeel, boekweitmeel, kastanjemeel, kikkerertwenmeel wat je maar in huis hebt. Kokosmeel maakt een gerecht snel erg droog dus ben daar zuinig mee. Mocht je aan het experiment beginnen hoor ik graag hoe het is geworden! 🙂