Januari, de maand waarin velen van ons ervoor kiezen om qua eten even pas op de plaats te maken en het tempo qua bewegen op te schroeven. Hier ook. Ik houd van het samenzijn en lang tafelen in december, maar vind januari ook altijd wel weer een lekkere maand. Rust is huis (kerstboom eruit) en rust in je lijf (klaar met suiker voor een tijdje). Deze salade is perfecte ‘januarikost’. Suikervrij, zuivelvrij en vol goede vetten. Een volwaardige, vezelrijke vitamine- en mineralenbom als lunch, waar je lichaam dankbaar op zal reageren.
Ingrediënten voor 2 personen:
1 rijpe avocado in schijfjes
2 royale handen gewassen, fijn gesneden (wilde) spinazie
1 gekookte rode biet in stukjes (lauw)
2 el pompoenpitten (droog gebakken)
1 gesnipperde sjalot
1 blikje (duurzame) tonijn
zwarte peper, Keltisch zeezout
2 el extra vergine Olijfolie
Bereiding:
Verdeel alle bovengenoemde ingrediënten over 2 borden. 🙂