Wilde spinaziesalade

Januari, de maand waarin velen van ons ervoor kiezen om qua eten even pas op de plaats te maken en het tempo qua bewegen op te schroeven. Hier ook. Ik houd van het samenzijn en lang tafelen in december, maar vind januari ook altijd wel weer een lekkere maand. Rust is huis (kerstboom eruit) en rust in je lijf (klaar met suiker voor een tijdje). Deze salade is perfecte ‘januarikost’. Suikervrij, zuivelvrij en vol goede vetten. Een volwaardige, vezelrijke vitamine- en mineralenbom als lunch, waar je lichaam dankbaar op zal reageren. 

SONY DSC

Ingrediënten voor 2 personen:

1 rijpe avocado in schijfjes
2 royale handen gewassen, fijn gesneden (wilde) spinazie
1 gekookte rode biet in stukjes (lauw)
2 el pompoenpitten (droog gebakken)
1 gesnipperde sjalot
1 blikje (duurzame) tonijn
zwarte peper, Keltisch zeezout
2 el extra vergine Olijfolie

Bereiding:

Verdeel alle bovengenoemde ingrediënten over 2 borden. 🙂

Geniet, Mandy
GV – LV – SV
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord