Oudejaarsavond. De laatste avond van 2013 en van de december(eet)maand. We kijken naar de oudejaarsconference en de staatsloterij. Doen een familiespel en….eten hapjes. Oliebollen en appelbeignets zijn van die traditionele ‘jongens’. Ik sla een rondje over en ga voor hartig.
Mijn nieuwe (blog)motto voor 2014 is: houd het hartig en e-nummervrij. Niet dat ik geen (h)eerlijke zoete hapjes meer zal posten, maar volwaardige maaltijden zullen de hoofdtoon voeren. Voor nu alvast wat hartige-hapjes-inspiratie voor 31 december. Geniet ervan tijdens dit laatste feestje van het jaar! Druk op de gekleurde woorden en je komt bij het bijpassend recept uit.
En als nieuwe aanvulling: Party-omeletjes (20-24 stuks)
Ingredienten:
2 bio eieren
scheut kokosmelk
peper, Keltisch zeezout, knoflook- en uipoeder
mini mozzarella
verse basilicum
Een (bio) rauwe hamsoort naar keuze
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Mix de eieren met de kokosmelk en de kruiden.
Verdeel het mengsel over (siliconen) mini muffinvormpjes. Vul de vormpjes voor de helft en zet zo’n 15 minuutjes in de oven. Blijf tussendoor checken, iedere oven is anders. Laat goed afkoelen en druk de mini omeletjes uit de vormpjes.
Leg hier een rolletje ham, een half mini mozzarellaballetje en een vers blaadje basilicum op.
Steek er een leuke prikker in voor de handzaamheid. Ook lekker met zalm.
Voor de vegetariërs: vervang vlees of vis voor (bijvoorbeeld) een Cherry tomaatje.
Geniet, Mandy
SV – GV – KA
Fijne jaarwisseling
Dankjewel Monique, jij en de jouwen ook!
Jij ook een gelukkig nieuwjaar en dat we nog lang van je blog en je creativiteit mogen genieten.
Corina
Dankjewel Corina, ik ga (blijf) m'n best doen! 🙂