Speculaas…ik lust dit het hele jaar door, maar het is nog lekkerder rond deze tijd van het jaar.Â
Of die Piet (die het komt brengen) nu blank, zwart of paars is, krulletjes heeft of niet en wel of geen oorbellen draagt maakt mij niet zoveel uit, als ie maar speculaas bij zich heeft! đ
Omdat er op dit moment al zoveel speculaasrecepten voorbij komen op alle gezonde foodblogs dacht ik, zal ik dan OOK nog? Maar jullie waren het er op Facebook in grote getale over eens dat een Puur en Lekker Leven recept niet achter kon blijven, dus hier istie dan! đ
Ik gebruik in dit recept Arenga palmsuiker. Deze suiker, gewonnen uit het sap van een bepaalde palmboom, heeft door het speciale indampingsproces nog vrijwel alle vitaminen, mineralen, aminozuren en spoorelementen van het verse sap. Het bevat ook een hoog gehalte aan antioxidanten. Daarnaast heeft Palmsuiker een lagere Glychemische Index (GI) van 30-35.Â
Het gebruiken waard dus, ook qua smaak.
Te koop bij: Puur Mieke (link hier rechts op de pagina).
2 el arrowroot
Bereiding:
GV – SV – LV
Dat lijkt me lekker! Ik wil het graag gaan maken, maar ik heb nu geen arrowroot in huis. Zal het dan toch lukken? Of kan ik het vervangen met iets anders?
Hoi Lot, Dan wordt het geheel minder knapperig. Je kunt het zo dun mogelijk maken. dat kan mogelijk al helpen (qua knapperigheid dan hĂš).
Groetjes!
Hij was heerlijk Mandy
Bleef wel zacht
De volgende keer iets langer bakken of nog dunner uitrollen
We hebben hem trouwens in een Overnight Oats verwerkt
Appel Speculaas Oats mjammie. echt een feestje
grt Monique, Dutch Oats