Bloemkool Salade


Lekker low carb voor bij de barbecue of de picknick! 
Ik maak ook vaak puree van bloemkool.
Bloemkool in kleine roosjes snijden en koken.
Afgieten, pureren met staafmixer. Scheut olijfolie toevoegen en eventueel wat kruidenroomkaas. Draai peper erover en dan bijvoorbeeld (in deze tijd van het jaar) rauwe andijvie erdoor scheppen. Voor de niet vegetariërs zijn gebakken spek- of rookvleesblokjes er ook lekker door. 
Anywayyy……de salade.
Bloemkoolsalade
Ingrediënten voor 2 personen:

1 bloemkool
2 stengels bleekselderij optioneel (fijn gesneden)
1 sjalotje (gesneden)
100 gr uitgebakken spekreepjes optioneel
2 hardgekookte eieren (in stukjes)
1 el (verse) peterselie (fijn gehakt)
2 el (homemade) mayonaise zonder suiker
1 el mosterd
snuf zeezout en wat zwarte peper

Bereiding:

Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Kook deze kort (circa 5 min.) zodat ze ‘knapperig’ blijven. Giet ze goed af en laat ze afkoelen.

Voeg de bleekselderij, de eieren, de peterselie en sjalot toe. Voeg daarna de mosterd, de mayonaise en het zout en de peper toe. Voor de liefhebber kan er nog een klein gesneden teen knoflook doorheen.

Een lekkere (zelfgemaakte) hamburger op de barbecue en klaar is deze heerlijke zomerse maaltijd om op je terras te nuttigen terwijl de zon langzaam ondergaat.
(ja…ik hoop er nog steeds op) 😉

Geniet, Mandy
GV – LV – KA – SV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

3 reacties

  1. Voor hoeveel personen is deze salade (evt. incl. kalkoenburger)?

  2. Hoi Kim,

    Wij eten dit met 2 personen wel op hoor! 😉 Maar dan wel zonder vlees. Als je er wat vlees bij gaat eten kun je er denk ik tenminste met 3 (misschien wel met 4) van eten. Ligt ook aan hoe groot de eters zijn.

    Groetjes!

  3. Heerlijk lijkt me!

Geef een antwoord