Bloemkool Salade


Lekker low carb voor bij de barbecue of de picknick! 
Ik maak ook vaak puree van bloemkool.
Bloemkool in kleine roosjes snijden en koken.
Afgieten, pureren met staafmixer. Scheut olijfolie toevoegen en eventueel wat kruidenroomkaas. Draai peper erover en dan bijvoorbeeld (in deze tijd van het jaar) rauwe andijvie erdoor scheppen. Voor de niet vegetariërs zijn gebakken spek- of rookvleesblokjes er ook lekker door. 
Anywayyy……de salade.
Bloemkoolsalade
Ingrediënten voor 2 personen:

1 bloemkool
2 stengels bleekselderij optioneel (fijn gesneden)
1 sjalotje (gesneden)
100 gr uitgebakken spekreepjes optioneel
2 hardgekookte eieren (in stukjes)
1 el (verse) peterselie (fijn gehakt)
2 el (homemade) mayonaise zonder suiker
1 el mosterd
snuf zeezout en wat zwarte peper

Bereiding:

Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Kook deze kort (circa 5 min.) zodat ze ‘knapperig’ blijven. Giet ze goed af en laat ze afkoelen.

Voeg de bleekselderij, de eieren, de peterselie en sjalot toe. Voeg daarna de mosterd, de mayonaise en het zout en de peper toe. Voor de liefhebber kan er nog een klein gesneden teen knoflook doorheen.

Een lekkere (zelfgemaakte) hamburger op de barbecue en klaar is deze heerlijke zomerse maaltijd om op je terras te nuttigen terwijl de zon langzaam ondergaat.
(ja…ik hoop er nog steeds op) 😉

Geniet, Mandy
GV – LV – KA – SV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

3 reacties

  1. Hoi Kim,

    Wij eten dit met 2 personen wel op hoor! 😉 Maar dan wel zonder vlees. Als je er wat vlees bij gaat eten kun je er denk ik tenminste met 3 (misschien wel met 4) van eten. Ligt ook aan hoe groot de eters zijn.

    Groetjes!

Geef een reactie