Aardbeien salsa met fetakaas

Ja hoor, ze zijn er weer. Zomerkoninkjes van Hollandsche bodem. Aardbeien zijn lekker en supergezond! Ze bevatten enorm veel vitamine C. Daarnaast hebben aardbeien ook een goede hoeveelheid mangaan. Dat helpt het zenuwstelsel en de schildklier. Tevens werken ze uitstekend tegen een hoge bloeddruk. Uit onderzoek is gebleken dat aardbeien eten zorgt voor een lager risico op hart- en vaatziekten. 

Het is ook een fruitsoort die in verhouding met de rest weinig koolhydraten bevat. Slechts 8 koolhydraten per 100 gram. Dat betekent dat je er gerust wat in bijvoorbeeld je yoghurt-ontbijtje kunt laten vallen. 

Ik maakte er een snelle, zomerse aardbeien salsa van met fetakaas. Heerlijk zomers op je bord en in je mond. Een vriendelijke smaakexplosie. Alles past heerlijk bij elkaar en je proeft ook daadwerkelijk alles. 

Lekker bij een barbecue. Een goed stuk vis of vlees erbij en je maaltijd is compleet. Maar ook lekker op een cracker of toastje. Je kunt er ook tomaten mee vullen, verrassend en lekker!

Aardbeien Salsa
Ingrediënten (4 porties):

400 gr verse aardbeien
halve geschilde komkommer
halve kleine rode ui
hand verse koriander
2 el vers citroensap
zwarte peper
100 gr fetakaas

Bereiding:

Was de aardbeien, verwijder eventueel de kroontjes (die zijn ook eetbaar, dus die zou je kunnen laten zitten) en snijd ze in stukjes. Snijd het stuk geschilde komkommer in blokjes en snipper de halve rode ui fijn. Hak de verse koriander grof en maak de fetakaas fijn met een vork.

Doe dit nu allemaal bij elkaar, en schenk het citroensap erbij. Draai er wat zwarte peper over en schep de salsa voorzichtig door elkaar.

Geniet, Mandy
GV – SV – KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord