Aardbeien salsa met fetakaas

Ja hoor, ze zijn er weer. Zomerkoninkjes van Hollandsche bodem. Aardbeien zijn lekker en supergezond! Ze bevatten enorm veel vitamine C. Daarnaast hebben aardbeien ook een goede hoeveelheid mangaan. Dat helpt het zenuwstelsel en de schildklier. Tevens werken ze uitstekend tegen een hoge bloeddruk. Uit onderzoek is gebleken dat aardbeien eten zorgt voor een lager risico op hart- en vaatziekten. 

Het is ook een fruitsoort die in verhouding met de rest weinig koolhydraten bevat. Slechts 8 koolhydraten per 100 gram. Dat betekent dat je er gerust wat in bijvoorbeeld je yoghurt-ontbijtje kunt laten vallen. 

Ik maakte er een snelle, zomerse aardbeien salsa van met fetakaas. Heerlijk zomers op je bord en in je mond. Een vriendelijke smaakexplosie. Alles past heerlijk bij elkaar en je proeft ook daadwerkelijk alles. 

Lekker bij een barbecue. Een goed stuk vis of vlees erbij en je maaltijd is compleet. Maar ook lekker op een cracker of toastje. Je kunt er ook tomaten mee vullen, verrassend en lekker!

Aardbeien Salsa
Ingrediënten (4 porties):

400 gr verse aardbeien
halve geschilde komkommer
halve kleine rode ui
hand verse koriander
2 el vers citroensap
zwarte peper
100 gr fetakaas

Bereiding:

Was de aardbeien, verwijder eventueel de kroontjes (die zijn ook eetbaar, dus die zou je kunnen laten zitten) en snijd ze in stukjes. Snijd het stuk geschilde komkommer in blokjes en snipper de halve rode ui fijn. Hak de verse koriander grof en maak de fetakaas fijn met een vork.

Doe dit nu allemaal bij elkaar, en schenk het citroensap erbij. Draai er wat zwarte peper over en schep de salsa voorzichtig door elkaar.

Geniet, Mandy
GV – SV – KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie