Super eenvoudig, maar ik had het nog nooit gemaakt. Sorbet ijs! We boffen natuurlijk al een behoorlijke tijd met het zomerse weer. Een ijsje is dan zo af en toe wel heerlijk verkoelend. Zo kwam het. Zin in ijs, en wat heb ik allemaal in huis? Een appel en een peer…hmmmm…hier kom ik vast niet ver mee. Jawel hoor! Ik kocht ooit eens van die siliconen ‘calippo’ vormpjes. Nadat ik die had opgesnord, was het zo gepiept. Eigenlijk duurt het invriezen het langst. En daar heb je enkel wat geduld voor nodig. Heb je geen vormpjes? Vries dan het ijs in zijn geheel in, totdat het bijna helemaal vast is. Stop het in een keukenmachine en puls het grof. Doe het daarna nog zo’n 30 minuutjes in de vriezer. Dan kun je het met een ijsbolletjes schep leuke in bakjes of schaaltjes doen.
Ingrediënten:
1 rijpe peer
1 appel naar keuze
2 el ahornsiroop
125 ml water
Bereiding:
Was en schil de peer en de appel. Snijd ze beiden in stukjes en doe ze samen met het water in een pannetje.
Laat dit zo’n 10 minuutjes rustig koken. Roer zo af en toe. Haal het fruit van het vuur en roer de ahornsiroop erdoor.
Laat afkoelen en schenk dit een een keukenmachine en draai er een mooie egale sap van. Schenk dit in ijsvormpjes.
Zet de ijsjes nu voor een aantal uren in de vriezer en klaar!
Tip: ook lekker met wat gember, kaneel of limoensap.
Geniet, Mandy
LV – SV – GV