AppelBrood

Soms heb je behoefte aan een tussendoortje. Om dan niet in de snelle koolhydraten te vervallen, lees: koek, snoep e.d. is het fijn om wat voedzaams op voorraad te hebben.
Dit appelspeltbrood is vezelrijk, eiwitrijk en bevat trage koolhydraten. Dit betekent dat het gelijkmatig suikers afgeeft aan de bloedsuikerspiegel. Hierdoor zal je trek langer uitblijven.

Ik gebruik speltmeel en geen speltbloem. Wat is het verschil? Bloem krijg je door meel te zeven. De zemelen (vezels) worden er dan uitgezeefd, dat is jammer. Spelt bevat gluten maar andere dan tarwe. Deze gluten zijn lichter verteerbaar. Je kunt tarwemeel in recepten 1 op 1 vervangen door spelt. Er is tegenwoordig trouwens ook speltpasta te koop.

Omdat ik speltmeel heb gebruikt is het echt steviger dan cake, en is het dus een wat zoetig brood geworden. Lekker met wat roomboter of een plakje geitenkaas. Makkelijk mee te nemen en ook een prima aanvulling op je lunch.

Ingrediënten:

150 gr speltmeel
50 gr amandelmeel
2 (hele) rijpe bananen
1 appel (in kleine stukjes)
50 gr ongezoete appelmoes
1 el vers citroensap
2 cm verse gember
1 tl kaneel
2 tl wijnsteen bakpoeder
3 eieren (L)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden, en vet een cakevorm in met kokosolie.

Meng de meelsoorten samen met de kaneel en het bakpoeder in grote kom, goed door elkaar. Zet opzij.

Doe de bananen, in stukjes in een maatbeker, doe het citroensap, appelmoes, eieren en gember bij. Mix dit met een staafmixer tot een mooie egaal geheel.
Dit kan ook met een keukenmachine of blender.

Schep dit goed door de meelmix. Schep er als laatste de stukjes appel doorheen. Schenk het deeg in de cakevorm.

Zet het brood voor zo’n 45 minuutjes in de oven. Prik er met een satéprikker in. Deze moet er schoon uitkomen, dan is je brood klaar. Anders laat je het nog een paar minuutjes langer in de oven staan.

Je kunt het in plakjes invriezen.

Geniet, Mandy
LV – SV

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

1 reactie

  1. Wat een goede appelcake. Ik ben een grote fan van volkoren speltmeel. Mijn man & ik eten het liefste speltpasta. Je vindt vele spelt recepten op mijn blog! ?

Geef een antwoord