Appeltaart à la Mandy

Hoera, het is zover! Vanaf vandaag heet ik jullie met gepaste trots, van harte welkom op mijn splinternieuwe website met de handige naam: www.puurenlekkerleven.nl 🙂 Ik ben enorm benieuwd of jullie net zo enthousiast zijn als ik. Ik kijk dan ook uit naar jullie reacties.

Om dit heuglijke feit te vieren, trakteer ik op het recept van Hollandsche frisse appeltaart. Niet traditioneel maar een beetje anders. Maar anders is ook echt heel lekker!

Ik trakteer niet alleen op appeltaart, maar ook op een e-kookbook met daarin mijn recepten top 10! Schrijf je rechts op de site in voor mijn nieuwsbrief, en ontvang het helemaal gratis. Leuk toch? Wanneer je vanaf je telefoon mijn blog bezoekt, scrol dan naar beneden. Op die manier kom je ook alles tegen. Kijk rustig even rond, en klik ook eens op de knoppen bovenaan de homepagina. Je vind er een heleboel leuke nieuwe informatie, en er volgen dit jaar nog veel meer leuke nieuwe dingen.

Ga daarna de keuken in, en bak deze appeltaart met verse gember, citroen en Chinese five spice kruiden. Je hele huis ruikt zalig wanneer je even moet wachten totdat ie gaar is. Doordat ik speltmeel heb gecombineerd met amandelmeel heeft de taart een lekkere stevige korst. Wij vinden dat heeeerlijk! Ik sneed ‘m in 8 stukken. Denk jij tijdens het aansnijden missschien heel even aan mij? Enjoy!

Ingrediënten:

Bodem en bovenkant:

200 gr speltmeel
130 gr amandelmeel
110 ml kokosolie, vloeibaar
4 el koud water
1 ei
2.5 tl wijnsteen bakpoeder
½ tl Himalaya zout
1 tl kaneelpoeder
2 el kokosbloesem suiker (of ander zoet naar keuze)
rasp van een halve bio citroen
2 el havermoutvlokken
1 eigeel met 1 el water

 

Vulling:

5 goudreinet appels
2 el vers citroensap
rasp van een halve bio citroen
1 duim verse gember, geschild en zeer fijn gesneden
½ el Chinese five spice kruiden
½ el vanille extract
2 el kokosbloesem suiker (of ander zoet naar keuze)

 

Bereiding:

Bekleed een ronde springvorm van 22 centimeter met bakpapier. Vet deze in met wat kokosolie. Zet opzij.

Meng alle ingrediënten voor de bodem (met uitzondering van de havermoutvlokken), in een grote kom. Kneed het deeg met je handen, en maak er een bal van. Doe de deegbal terug in de kom en dek deze af met een theedoek. Zet opzij.

Verwarm de over voor op 180 graden.

Schil en snijd de appels in stukjes. Doe deze samen met het citroensap, rasp, fijn gesneden gember, vanille, suiker en kruiden in een kom, en meng goed door.

Leg een stuk bakpapier op het aanrecht en leg hier 2/3e van het deeg op. Leg er een stuk bakpapier op en rol uit. Bekleed hiermee de bodem en de zijkant van de met bakpapier beklede springvorm. Druk voorzichtig aan.

Besprenkel de deegbodem met de havermoutvlokken. Deze nemen wat vocht van de appels op.

Schep nu de appelblokjes in de vorm en verdeel deze over de bodem.

Rol het overgebleven stukje deeg uit, en snijd er repen van met bijvoorbeeld een pizzasnijder. Verdeel de repen over de bovenkant. Bestrijk de deegreepjes met het eigeel met water voor wat glans.

Bak de taart in zo’n 50 minuutjes gaar en bruin. Blijf erbij, Iedere oven is anders.

Ik heb de taart later bestrooid met lucumapoeder als ‘poedersuiker’.

Geniet, Mandy
SV – LV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

6 reacties

  1. Zo vaak als dat je hier lekkere, inspirerende recepten tegenkomt is bijzonder.
    Het gevoel van heel de tijd zondigen bekruipt me in positieve zin vaak.
    Dat is toch leuk…..gezond bezig zijn en toch het gevoel hebben dat je jezelf heel de tijd trakteert.
    Ik hou ervan!

  2. Hmm lekker! En veel plezier met bloggen

  3. En ik hou van dit soort reacties. Dankjewel!

  4. Hoi Mandy, weet jij waar ik de speltmeel voor kan vervangen om deze appeltaart glutenvrij te krijgen, maar toch een stevige korst te hebben? Mijn zoontje heeft coeliakie, dus spelt heeft teveel gluten. Ben al jaren opzoek naar een lekkere, glutenvrije appeltaart, liefst ook suikervrij, maar tot nu toe geen succes ?

  5. Misschien glutenvrije havermout tot meel malen? Maar ik heb geen ervaring.

Geef een antwoord