Appeltaart, dat wil ik iedere dag wel bakken. Niet alleen om op te eten, maar je huis kan niet lekkerder en gastvrijer ruiken, toch?
Er wordt wat af vergadert in ons huis. Zo ook pasgeleden. We mochten die dag 14 gasten ontvangen en wat maak je dan? Appeltaart! Of in ieder geval iets wat in de buurt komt, wat iedereen lust, en wat toch binnen de Puur en Lekker Leven leefstijl past en welkom ruikt.
De dag ervoor maakte ik alvast Bliss Balls (KLIK) en in de ochtend bakte ik deze snelle Appeltaart Plaatkoek. De reacties waren zo positief dat ik deze wel met jullie MOEST delen.
Dus, nodig een berg mensen uit, geniet van het samenzijn en de heerlijke appeltaart(geur).
Liever als ontbijt? Dat kan natuurlijk ook. Dan zou dit recept voor 4 porties zijn.
Ingrediënten voor 16 stukken:
1 appel (geschild en in stukjes)
2 el verse sinaasappelsap
200 gr (witte) amandelpasta (KLIK)
60 ml ahornsiroop
2 (bio) eieren
1 tl vanille extract
2 el Ceylon kaneel
½ tl Keltisch zeezout (Himalaya zout kan ook)
1 tl bakpoeder
30 gr zwarte moerbeien, rozijnen, krenten (of iets dergelijks)
50 gr pecannoten, gehakt
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C.
Bekleed vierkante bakvorm van ongeveer 23×23 cm met bakpapier of neem een springvorm en vet deze in.
Doe alle ingrediënten (met uitzondering van de moerbeien en de pecannoten) bij elkaar in de keukenmachine en mix er een mooi egaal geheel van. Het is nu een heel dun beslagje. Schep hier rustig de moerbeien doorheen en schenk het met behulp van een (siliconen) spatel in de bakvorm.
Verdeel er de stukjes pecannoten over.
Zet de plaatkoek in wording voor zo’n 30-35 minuutjes in de oven. Laat afkoelen op een ovenrek en snijd er 16 kleinere of 8 grote stukken van. Serveer eventueel met een feestelijk toefje (kokos) slagroom.
Geniet, Mandy
GV – SV – LV