Herfst…mijn favoriete seizoen, wanneer het overdag droog is dan hè. Verder heb ik geen noten op m’n zang. 😉 Al die mooi gekleurde bladeren die knisperen onder je voeten, en de lucht ruikt zuiverder dan anders. Het zonnetje op je wangen, de wind door je haren, fijn hoor!
In de herfst zijn er onder andere volop appels. Samen met kaneel en noten kun je de herfst bijna proeven.
Onze makelaar bracht tijdens een bezoek, verse walnoten mee. Nu kan ik me voorstellen dat niet iedereen dit weet, maar walnoten meegebracht door de makelaar, zijn extra lekker! Enthousiast als ik ben wilde ik ze dan ook meteen verwerken in een herfsterig gerechtje. Iets met appels….en walnoten.
Ik wilde appels uithollen, vullen en hup in de oven. Heb ik geen appelboor! Improviseren dus. Zo ontstond dit heerlijke toetje. Door het amandelextract heeft het een lichte amaretto smaak wat het, vind ik, bijzonder feestelijk maakt.
Ingrediënten voor 4 porties:
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een ovenschaal in met kokosolie.
Snijd de 2 appels in kwarten en plakjes.
Leg de bodem van de ovenschaal vol met appelplakjes.
Besprenkel deze met wat citroensap en schep er wat rozijnen over.
Leg hier weer appelplakjes op en herhaal citroen en rozijnen.
Meng het amandelmeel met de kaneel, palmsuiker, amandelextract en kokosolie en maak hier een brokkelig geheel van. Verdeel dit over de appelpartjes.
Meng de gehakte walnoten samen met de pompoen- en zonnepitten en verdeel deze over het meel. Zet dit voor circa 30 minuutjes in de oven.
Snijd de vanille peul over de lengte open en schraap de zaadjes eruit. Meng deze zaadjes samen met de honing door de mascarpone of
kokosroom.
Verdeel over 4 borden en serveer met de vanilleroom.
Geniet, Mandy
GV – SV