Bananen Cake

Iedere blogger heeft inmiddels wel een eigen variant op een bananenbrood. Vorig jaar postte ik het recept van Geen BananenBrood voor de balans. Toch bak ik er af en toe ook weleens eentje. Voornamelijk wanneer er iets te vieren is. Mijn ‘brood’ lijkt namelijke qua structuur meer op luchtige cake. 

Ook de niet zo heel bewuste lekkerbekken, maken de juiste geluiden bij het proeven van deze cake. Dat vind ik altijd een groot compliment. Mensen denken namelijk, dat wij niet meer ‘genieten’. Ze bedoelen dan, met regelmaat iets minder gezonds eten. Ik vertel dan ook vaak, dat wat wij eten echt heel lekker is. 

Schotel ze daarom deze bananencake voor, en ze zijn om. Ze willen dan graag het recept hebben en meer (w)eten. Leuk is dat. 

Deze cake kan natuurlijk ook prima als ontbijt of lunch fungeren. Dat vind ik zo fijn aan Puur en Lekker Leven. Je kunt de dag gewoon starten met 2 plakken cake! Kook er een eitje bij, en je redt het prima zonder hongerklop tot aan de lunch.

Bananen cake
Ingrediënten:

3 rijpe bananen
50 gr verse medjoul dadels, zonder pit
3 flinke eieren (L)
150 gr amandelmeel
2 tl wijnsteenbakpoeder
¼ tl Himalaya zout
¼ tl vanille extract
2 tl koekkruiden
1 el vers limoensap

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de bananen samen met de eieren, zout, limoensap en de dadels in een maatbeker en mix er met de staafmixer een luchtige egale mousse van.

Meng het amandelmeel met het bakpoeder, vanille extract en de koekkruiden en spatel dit goed door de bananenmousse.

Vet een cakeblik in met kokosolie, of bekleed het met bakpapier. Giet het deegje in het cakeblik en dek los af met een stuk aluminiumfolie.

Zet voor circa 25 minuutjes in de oven. Haal nu de folie eraf en bak nog voor zo’n 25 minuutjes. Laat goed afkoelen voordat je het brood in (circa 16) plakken snijdt.

Je kunt het goed invriezen als dat nodig zou zijn. 😉

Geniet, Mandy
SV – GV – LV

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord