Best muffins ever!

Pas op! Wanneer je verder gaat met lezen zal dit je leven voor altijd veranderen! Als het bij lezen blijft zal het nog wel meevallen denk ik. Maar als je overgaat tot bakken……

Iedere low-carber of mede suikervrije lifestylist (hip, al die Engelse woorden) zal nooit meer zonder deze muffins kunnen, wat een zaligheid! Echt…je weet niet wat je proeft! Ok….nu leg ik de lat misschien wel erg hoog voor deze onweerstaanbare muffins. Nou ja…probeer het zelf zou ik zeggen (ook al ben je gewaarschuwd). Ik hoor graag wat je er van vindt. 

best muffin ever

Ingrediënten:

40 gr kokosmeel
40 gr amandelmeel
½ tl chiazaad voor de ‘bite’
1 tl wijnsteenbakpoeder
½ tl bio appelazijn
4 grote eieren
100 ml kokosolie
120 ml appel/abrikozenmoes
het merg van 1 vanillestokje
8 druppels stevia of 2 el rauwe honing
snuf Keltisch zeezout
1 tl koek- en speculaaskruiden

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de eieren in een kom en klop deze samen met de stevia of honing met een elektrische (staaf)mixer tot ze schuimig zijn. Doe dit voor een minuut of 2. Dit komt de luchtigheid van de muffins ten goede.

Doe nu de gesmolten kokosolie, de moes en azijn bij de eieren, meng dit door elkaar. Mix dit nog een keer goed met de staafmixer.

Nu kan het kokos- en amandelmeel, bakpoeder, zout, vanille, kruiden en chiazaad door het eimengsel gemengd worden.

Vet de muffinvormpjes in en vul ze tot net iets onder de rand met het beslag. Na ongeveer 22 minuten zijn ze klaar.

Laat de muffins afkoelen. Ze kunnen een paar dagen in de koelkast bewaard blijven (als dat al nodig is).

Met deze hoeveelheid beslag maak je ongeveer 12 grote muffins. Lekker met een schepje van boven genoemde moes.

Geniet, Mandy
GV – LV 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

4 reacties

  1. kan ik ipv wijsteenbakpeder ook gewone gebruiken? lijkt me heerlijk hoor!

  2. Ja hoor, dat kan zeker!

  3. Hoi Mandy, dank hiervoor! Zo'n titel schept wel hoge verwachtingen, ze zitten in de oven en ik ben heel benieuwd…. In je recept mis ik wanneer je de stevia/ honing toevoegt, is dat bij de laatste toevoeging?

    Groetjes Suhela

  4. Ze zijn inderdaad heel lekker! Nu is deze blog uit 2012 en zijn we alweer zo'n 2.5 jaar verder dus ik denk ik wel dat er lekkernijen bijzijn die minstens zo lekker zijn. 😀 Dankjewel voor reactie, het recept heb ik ook meteen even aangepast.

Geef een antwoord