Best muffins ever!

Pas op! Wanneer je verder gaat met lezen zal dit je leven voor altijd veranderen! Als het bij lezen blijft zal het nog wel meevallen denk ik. Maar als je overgaat tot bakken……

Iedere low-carber of mede suikervrije lifestylist (hip, al die Engelse woorden) zal nooit meer zonder deze muffins kunnen, wat een zaligheid! Echt…je weet niet wat je proeft! Ok….nu leg ik de lat misschien wel erg hoog voor deze onweerstaanbare muffins. Nou ja…probeer het zelf zou ik zeggen (ook al ben je gewaarschuwd). Ik hoor graag wat je er van vindt. 

best muffin ever

Ingrediënten:

40 gr kokosmeel
40 gr amandelmeel
½ tl chiazaad voor de ‘bite’
1 tl wijnsteenbakpoeder
½ tl bio appelazijn
4 grote eieren
100 ml kokosolie
120 ml appel/abrikozenmoes
het merg van 1 vanillestokje
8 druppels stevia of 2 el rauwe honing
snuf Keltisch zeezout
1 tl koek- en speculaaskruiden

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de eieren in een kom en klop deze samen met de stevia of honing met een elektrische (staaf)mixer tot ze schuimig zijn. Doe dit voor een minuut of 2. Dit komt de luchtigheid van de muffins ten goede.

Doe nu de gesmolten kokosolie, de moes en azijn bij de eieren, meng dit door elkaar. Mix dit nog een keer goed met de staafmixer.

Nu kan het kokos- en amandelmeel, bakpoeder, zout, vanille, kruiden en chiazaad door het eimengsel gemengd worden.

Vet de muffinvormpjes in en vul ze tot net iets onder de rand met het beslag. Na ongeveer 22 minuten zijn ze klaar.

Laat de muffins afkoelen. Ze kunnen een paar dagen in de koelkast bewaard blijven (als dat al nodig is).

Met deze hoeveelheid beslag maak je ongeveer 12 grote muffins. Lekker met een schepje van boven genoemde moes.

Geniet, Mandy
GV – LV 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

4 reacties

  1. Hoi Mandy, dank hiervoor! Zo'n titel schept wel hoge verwachtingen, ze zitten in de oven en ik ben heel benieuwd…. In je recept mis ik wanneer je de stevia/ honing toevoegt, is dat bij de laatste toevoeging?

    Groetjes Suhela

    1. Ze zijn inderdaad heel lekker! Nu is deze blog uit 2012 en zijn we alweer zo'n 2.5 jaar verder dus ik denk ik wel dat er lekkernijen bijzijn die minstens zo lekker zijn. 😀 Dankjewel voor reactie, het recept heb ik ook meteen even aangepast.

Geef een reactie