Snel, licht en luxe. Tenminste dat vind ik. Ik vind biefstuk een luxe stukje vlees. Als je daar dan ook nog eens gegrilde groenten bij serveert, dan kun je dat gerust op tafel zetten als je eters hebt. Wederom een mooie koolhydraatarme maaltijd.
Mag het iets meer koolhydraten bevatten? Dan kun je er bijvoorbeeld gebakken zoete aardappelblokjes bij serveren. Mmmm!
Ingrediënten voor 2 porties:
250 gr biefstukpuntjes
250 gr champignons
250 gr cherrytomaatjes
1 rode ui
2 tenen knoflook, gekneusd
2 el vloeibare kokosolie, ontgeurd of (gras)roomboter
1 el Italiaanse kruiden
zwarte peper en zout
peterselie (droog of vers)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd grote champignons doormidden en laat de kleintjes heel. Snijd de rode ui in halve ringen. Schil en kneus de knoflook. Doe alle groenten nu bij elkaar in een royale kom. Kruid met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Schenk de olie erbij en schud voorzichtig om.
Verdeel de groenten over een ovenschaal. Schuif deze schaal voor zo’n 20 tot 25 minuutjes in de oven.
Kruid de biefstukpuntjes met peper en zout. Bak ze op het laatste moment in een koekenpan of wok met wat roomboter, in zo’n 3 tot 5 minuutjes medium gaar.
Verdeel de biefstuk en de groenten over twee borden. Garneer met peterselie.
Deze gegrilde zijn ook heerlijk met courgetti, op je favoriete pizzabodem, kip of vis.
Geniet, Mandy
SV, LV, GV, KA