Bieten Spread

Soms wil je eens wat anders op tafel zetten. Dit is een meer dan goedgekeurde spread voor op crackers, brood en bijvoorbeeld als groentedip. Een groep workshopbezoekers was m’n testpanel.  Iedereen gaf groen licht en vroeg wanneer het recept online zou komen. Nu. 🙂

Deze spread is gemaakt van rode biet, super gezond en goed passend bij de tijd van het jaar.
Door het te combineren met avocado wordt het heerlijk romig (en nog gezonder). De knoflook en sjalot geven het kracht, de mandarijn zorgt voor het zoetje en de pijnboompitten voor de bite. Wat een smakelijke balans!

DSC00526
Bieten Spread op een cracker met pit

Ingrediënten:

1 gekookte rode biet
1 avocado
1 sjalotje
1 teentje knoflook
het sap van 1 mandarijn
1 el geiten roomkaas
2 el pijnboompitten
peper en zeezout naar smaak

Bereiding:

Rooster de pijnboompitten in een droge pan en zet opzij.

Snijd de biet in stukken en schraap een avocado leeg met een lepel. Doe deze samen met de in stukken gesneden sjalot, het teentje knoflook en de geiten roomkaas in de keukenmachine. Draai tot er een mooie egale spread ontstaat.

Schenk er het mandarijnensap bij  en draai opnieuw. Proef of het nog wat peper en/of zeezout kan gebruiken. Schep de pijnboompitten erdoor. Bewaar in een gesloten pot in de koelkast. Zo’n 4-5 dagen houdbaar.

TIP: liever lactosevrij? Laat dan de geiten roomkaas eruit.

Geniet, Mandy
SV – GV

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie