Bieten Spread

Soms wil je eens wat anders op tafel zetten. Dit is een meer dan goedgekeurde spread voor op crackers, brood en bijvoorbeeld als groentedip. Een groep workshopbezoekers was m’n testpanel.  Iedereen gaf groen licht en vroeg wanneer het recept online zou komen. Nu. 🙂

Deze spread is gemaakt van rode biet, super gezond en goed passend bij de tijd van het jaar.
Door het te combineren met avocado wordt het heerlijk romig (en nog gezonder). De knoflook en sjalot geven het kracht, de mandarijn zorgt voor het zoetje en de pijnboompitten voor de bite. Wat een smakelijke balans!

DSC00526
Bieten Spread op een cracker met pit

Ingrediënten:

1 gekookte rode biet
1 avocado
1 sjalotje
1 teentje knoflook
het sap van 1 mandarijn
1 el geiten roomkaas
2 el pijnboompitten
peper en zeezout naar smaak

Bereiding:

Rooster de pijnboompitten in een droge pan en zet opzij.

Snijd de biet in stukken en schraap een avocado leeg met een lepel. Doe deze samen met de in stukken gesneden sjalot, het teentje knoflook en de geiten roomkaas in de keukenmachine. Draai tot er een mooie egale spread ontstaat.

Schenk er het mandarijnensap bij  en draai opnieuw. Proef of het nog wat peper en/of zeezout kan gebruiken. Schep de pijnboompitten erdoor. Bewaar in een gesloten pot in de koelkast. Zo’n 4-5 dagen houdbaar.

TIP: liever lactosevrij? Laat dan de geiten roomkaas eruit.

Geniet, Mandy
SV – GV

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord