Bloemkool nasi (4 pers.)

Bloemkool Nasi…de rijst wordt vervangen door bloemkool. Lekker low-carb! Ik moest qua smaak aan de vulling van een loempia denken. Echt de moeite waard. 🙂

Bloemkool nasi

Ingrediënten (4 personen):

1 bloemkool
1 sjalot, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngeperst
1 wortel, fijngesneden
1 bakje taugé
1 rode peper (in ringetjes)
1 witte kool gesneden
1 prei in reepjes
2 eieren
200 gr ham- of rookvleesreepjes (of gerookte kipfilet)
2 el coconut aminos (of tamari saus)
2 el nasikruiden
Keltisch zeezout
zwarte peper
1 takje selderij, in fijne stukken

Bereiding:

Maak de bloemkoolroosjes “fijn” in de keukenmachine totdat ze op rijstkorreltjes lijken. Het is ook mogelijk de bloemkool te raspen of om het gewoon fijn te snijden. Het maakt niet uit hoe je het doet, zolang de roosjes fijn zijn en lijken op rijstkorrels.
Fruit in een pan de sjalot, de knoflook en de rode peper. Doe de wortel, prei en witte kool erbij en roerbak alles op een zacht vuurtje.

Voeg daarna de bloemkoolrijst, de nasikruiden en de coconut aminos toe en meng alles goed. Roerbak op een matig vuurtje enkele minuten totdat de”rijst” bruin is en op smaak. Als het te droog is doe er dan 1 of 2 el water bij. Voeg tenslotte de taugé en de ham toe. Maak af met zout en zwarte peper en strooi er een takje selderij overheen. Bak van de eieren een omelet en snijd deze in reepjes.

Eet er  eventueel een frisse koolsalade of komkommersalade bij.

Geniet, Mandy
GV – LV – SV – KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

2 reacties

  1. Ik heb dit nu al 2x gemaakt, super lekker! Ook mijn vriend is er fan van, terwijl hij het normaal niet zo heeft op de lowcarb-dingen.
    Alleen een paar dingetjes: de kool en prei komen niet terug in het recept. Daarentegen staat er wel ineens lenteuitjes in het recept. Gelukkig had ik die nog liggen 😉 En de kool en prei alsnog toegevoegd.
    Wij hebben trouwens een doos (150 gram) vegetarische Speckjes gebruikt van de Vegetarische Slager i.p.v. hamblokjes. Misschien nog wel lekkerder, past qua smaak echt perfect! Lekker rokerig.
    Een toppertje dit recept! 🙂

    1. Haha, thanks…ook voor je alertheid. Het was wel heel des Mandy's maar het is aangepast nu. 🙂

Geef een reactie