Bloemkool nasi (4 pers.)

Bloemkool Nasi…de rijst wordt vervangen door bloemkool. Lekker low-carb! Ik moest qua smaak aan de vulling van een loempia denken. Echt de moeite waard. 🙂

Bloemkool nasi

Ingrediënten (4 personen):

1 bloemkool
1 sjalot, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngeperst
1 wortel, fijngesneden
1 bakje taugé
1 rode peper (in ringetjes)
1 witte kool gesneden
1 prei in reepjes
2 eieren
200 gr ham- of rookvleesreepjes (of gerookte kipfilet)
2 el coconut aminos (of tamari saus)
2 el nasikruiden
Keltisch zeezout
zwarte peper
1 takje selderij, in fijne stukken

Bereiding:

Maak de bloemkoolroosjes “fijn” in de keukenmachine totdat ze op rijstkorreltjes lijken. Het is ook mogelijk de bloemkool te raspen of om het gewoon fijn te snijden. Het maakt niet uit hoe je het doet, zolang de roosjes fijn zijn en lijken op rijstkorrels.
Fruit in een pan de sjalot, de knoflook en de rode peper. Doe de wortel, prei en witte kool erbij en roerbak alles op een zacht vuurtje.

Voeg daarna de bloemkoolrijst, de nasikruiden en de coconut aminos toe en meng alles goed. Roerbak op een matig vuurtje enkele minuten totdat de”rijst” bruin is en op smaak. Als het te droog is doe er dan 1 of 2 el water bij. Voeg tenslotte de taugĂ© en de ham toe. Maak af met zout en zwarte peper en strooi er een takje selderij overheen. Bak van de eieren een omelet en snijd deze in reepjes.

Eet er  eventueel een frisse koolsalade of komkommersalade bij.

Geniet, Mandy
GV – LV – SV – KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

2 reacties

  1. Ik heb dit nu al 2x gemaakt, super lekker! Ook mijn vriend is er fan van, terwijl hij het normaal niet zo heeft op de lowcarb-dingen.
    Alleen een paar dingetjes: de kool en prei komen niet terug in het recept. Daarentegen staat er wel ineens lenteuitjes in het recept. Gelukkig had ik die nog liggen 😉 En de kool en prei alsnog toegevoegd.
    Wij hebben trouwens een doos (150 gram) vegetarische Speckjes gebruikt van de Vegetarische Slager i.p.v. hamblokjes. Misschien nog wel lekkerder, past qua smaak echt perfect! Lekker rokerig.
    Een toppertje dit recept! 🙂

  2. Haha, thanks…ook voor je alertheid. Het was wel heel des Mandy's maar het is aangepast nu. 🙂

Geef een reactie