Bloemkool nasi (4 pers.)

Bloemkool Nasi…de rijst wordt vervangen door bloemkool. Lekker low-carb! Ik moest qua smaak aan de vulling van een loempia denken. Echt de moeite waard. ūüôā

Bloemkool nasi

Ingredi√ęnten (4 personen):

1 bloemkool
1 sjalot, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngeperst
1 wortel, fijngesneden
1 bakje taugé
1 rode peper (in ringetjes)
1 witte kool gesneden
1 prei in reepjes
2 eieren
200 gr ham- of rookvleesreepjes (of gerookte kipfilet)
2 el coconut aminos (of tamari saus)
2 el nasikruiden
Keltisch zeezout
zwarte peper
1 takje selderij, in fijne stukken

Bereiding:

Maak de bloemkoolroosjes “fijn” in de keukenmachine totdat ze op¬†rijstkorreltjes lijken. Het is ook mogelijk de bloemkool te raspen of om¬†het gewoon fijn te snijden. Het maakt niet uit hoe je het doet, zolang¬†de roosjes fijn zijn en lijken op rijstkorrels.
Fruit in een pan de sjalot, de knoflook en de rode peper. Doe de wortel, prei en witte kool erbij en roerbak alles op een zacht vuurtje.

Voeg daarna de¬†bloemkoolrijst, de nasikruiden en de coconut aminos toe en meng¬†alles goed. Roerbak op een matig vuurtje enkele minuten totdat¬†de”rijst” bruin is en op smaak. Als het te droog is doe er dan 1 of 2 el¬†water bij. Voeg tenslotte de taug√© en de ham toe.¬†Maak af met zout en zwarte peper en strooi er een takje selderij overheen.¬†Bak van de eieren een omelet en snijd deze in reepjes.

Eet er  eventueel een frisse koolsalade of komkommersalade bij.

Geniet, Mandy
GV – LV – SV – KA

Print Friendly, PDF & Email
Share:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.