Voor de receptenruil van de maand maart, mocht ik rondsnuffelen in het grote online receptenboek van Oerkracht Voedingsadvies. Moeilijk! Alles zag er lekker uit.
Ik koos uiteindelijk voor de Blondies. Chocoladeloze brownies.
Ik koos uiteindelijk voor de Blondies. Chocoladeloze brownies.
Een supersnelle, overheerlijke, cake-achtige koek. Het originele recept vind je hier. Ik heb ervoor gekozen om er toch een piepklein beetje brownie aan toe te voegen. Want is niet iedere traktatie nog meer een traktatie met chocolade? 😉
Verder adviseer ik deze gevaarlijk lekkere (beetje bruine) blondies te maken als je gasten verwacht.
Ze zijn namelijk binnen no-time klaar en binnen no-time…..op!
Ze zijn namelijk binnen no-time klaar en binnen no-time…..op!
Ingrediënten voor 16 stukken:60 gr kokosolie
60 gr ahornsiroop (maple syrup
60 gr witte amandelpasta
1 groot (bio) ei
* Kun/wil je geen ei eten? Gebruik dan eens een halve rijpe, geprakte banaan.
1 el vers limoensap
125 gr amandelmeel
Snuf Keltisch zeezout
4 gr wijnsteenzuur bakpoeder
50 gr rozijnen
50 gr pure, gehakte chocolade (>70% cacao)
60 gr ahornsiroop (maple syrup
60 gr witte amandelpasta
1 groot (bio) ei
* Kun/wil je geen ei eten? Gebruik dan eens een halve rijpe, geprakte banaan.
1 el vers limoensap
125 gr amandelmeel
Snuf Keltisch zeezout
4 gr wijnsteenzuur bakpoeder
50 gr rozijnen
50 gr pure, gehakte chocolade (>70% cacao)
Variatietips:Gebruik in plaats van rozijnen en chocolade eens walnoten of studentenhaver.
Vervang het amandelmeel en de amandelpasta door hazelnootmeel en hazelnootpasta.
Bereiding:Verwarm de oven voor op 175°C.
Bekleed vierkante bakvorm van ongeveer 23×23 cm met bakpapier of neem een springvorm en vet deze in.
Smelt de kokosolie en laat deze een beetje afkoelen.
Meng de vloeibare kokosolie, ahornsiroop, witte amandelpasta , het ei (of de halve banaan) en het citroensap. Mix dit mengsel met de staafmixer luchtig.
Voeg het amandelmeel, zeezout en bakpoeder toe en roer dit door het vloeibare mengsel.
Schep de rozijnen en de gehakte chocolade er rustig door en giet dit in de bakvorm.
Zet dit zo’n 20 tot 25 minuutjes de oven. Laat het licht afkoelen en snijd vrijwel direct in 16 gelijke stukken. Je kunt de stukken prima invriezen.Aan de receptenruil doen (regelmatig) ook deze bloggers mee:
Jouw Fabriek, Pure Food Coaching, Kinderen kunnen prima anders eten, Puur Homemade, Paleolland, Barbara Eet, Cave-a, Eet-Paleo, Ge-zonder, Leo Goes Paleo, Oerspronkelijk, De Voedzame Keuken, Candy in Wonderland, Oerkracht voedingsadvies, Mind your feed, Natuurlijk Resi, Dayenne Foodblog, Paleo made simple
Geniet, Mandy
LV – SV – GV
LV – SV – GV