Ik houd van bakken. Voor mij is dit een meditatieve bezigheid. Ik ben alleen maar bezig met het bij elkaar zoeken van mooie ingrediënten en het bakken van een puur, eerlijk en voedzaam product. Hierdoor heb ik geen tijd voor andere (belemmerende) hersenspinsels.
Wat ik verder fijn vind aan zelf bakken, is dat ik weet wat ik eet. Want dat is vaak lastig te zeggen als je iets kant-en-klaar in de supermarkt koopt.
Dit Bonte “broodje” is mijn ideale broodvervanger en vult goed!
Lekker met bijvoorbeeld een plak geitenkaas of verse zalm en een flinke pluk alfalfa. 🙂
5 (bio) eieren
5 el (kokos) olie of ghee
150 gr (geiten) roomkaas naturel (of kokosmelk)
60 gr gebroken lijnzaad
60 gr amandelmeel
20 gr chiazaad
20 gr gepeld hennepzaad
1 el pompoenpitten
1 el zonnebloempitten
15 gr bakpoeder (wijnsteen)
30 gr proteïnepoeder (eiwitpoeder)
snufje (zee)zout /snufje (bio) bouillonpoeder
2 el psyllium inuline (vlozaad) (colon clean)
Bereiding:
De eieren, roomkaas en de olie mengen tot een gladde massa.
Deze vloeibare mix door de droge ingrediënten roeren. Deze massa in een siliconen bakvorm of bakvorm met bakpapier gieten. Nog wat sesamzaad en zonnebloempotjes eroverheen strooien.
60 minuten op 155 graden in een hete luchtoven bakken. Ik snijd het in 20 sneetjes. Het is goed in te vriezen.
Ha Mendy,
Ik mis je nieuwsbrief, doe je het niet meer of is er iets fout gegaan? Ik probeerde me via je website opnieuw in te schrijven maar hij gaf aan dat mijn mailadres al in het bestand zit. Je hebt nu een hele mooie site, mijn complimenten.
Hartelijke groet, Marja van Vliet
Hoi Marja,
Ik heb de vraag al wat vaker gehad. Er gaat iets niet helemaal zoals het hoort blijkbaar. Ik heb de vraag bij de websitebouwer neergelegd. Sorry voor het ongemak! Groetjes, Mandy
het lijkt me een heerlijk recept .. maar vraagje in meerdere recepten staat chiazaad .. dat mag ik dus niet gebruiken (en is nooit goed bij verhoogde bloeddruk of bloedverdunners ) wat is een goede vervanger ervoor ik dacht zelf aan psylium of xantaangom klopt dat denk je ?
verder complimenten voor je leuke recepten op een zeer overzichtelijke site
Dat klopt inderdaad! Gewoon weglaten (in veel gevallen dan).