Bruine Bolletjes (vezelrijke broodjes)

Bruine bolletjes. Mandy-proof. Echt, veel enthousiaster dan dit ga ik niet worden denk ik. Zachte luchtige broodjes. Ik kan wel zeggen het beste experiment van het jaar 2015! Ik kwam via Marianne, een lieve workshopbezoeker en Facebook-volger, aan het originele recept en deed er m’n Mandy-ding mee. 

Heb ik al gezegd hoe enthousiast ik ben over deze broodjes?! Zo goed als passend bij iedere leefstijl.
Ontbijt, lunch, soepje en borrel worden extra feestelijk met deze niet te versmaden broodjes erbij.  

DSC00574

Ingrediënten voor 10-11 broodjes:

70 gr kokosmeel
60 gr psyllium vezels (colon clean)
25 gr sesam zaadjes (wat extra voor topping)
25 gr gebroken lijnzaad
2 el kokosolie, vloeibaar
400 ml handwarm water
3 flinke (bio) eieren
3 tl wijnsteen bakpoeder (10 gr.)
¼ tl zeezout (wat extra voor topping)
2 tl Provençaalse kruiden

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een ovenplaat met bakpapier.

Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een royale kom, meng deze goed en zet opzij.

Doe 400 ml handwarm water in een maatbeker, doe de eieren en de kokosolie erbij en mix een minuutje met de staafmixer.

Schenk dit bij de droge ingrediënten, schep goed door. Zet de staafmixer er eventueel nog even op.

Schep het daarna nog een paar keer om met een lepel. Het heeft wat tijd nodig om te binden. Je voelt het deeg worden. Maak nu met de ijsbolletjes tang gelijke hoopjes deeg en verdeel deze over de bakplaat. Ik maakte er 11. Druk ze een beetje plat en druk er met de hand voorzichtig wat sesamzaadjes op. Draai er eventueel nog wat zeezout over.

Zet ze voor zo’n 20 minuutjes in de oven. Draai daarna eventueel de plaat en draai de oven terug naar 180 graden. Laat ze nog 15 minuutjes bakken. Laat ze afkoelen op een rekje. Recht uit de oven het lekkerst. Maar de dagen erna ook nog heerlijk! Invriezen kan ook prima en even opwarmen in de oven of in het broodrooster is ook super lekker.

Snijd doormidden en beleg naar hartenlust! Je kunt ook 6 grotere broodjes maken en deze bijvoorbeeld als hamburgerbroodjes gebruiken.

TIP: kokosolie is in harde vorm altijd meer. 1 eetlepel harde kokosolie is ongeveer 2 eetlepels vloeibaar. 

Geniet, Mandy
GV – SV – LV – KA

 

Print Friendly, PDF & Email
Share:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.