Caprese sticks

Wat een lekker en gezond hapje is dit toch! Het staat ook altijd te pronken op tafel. Naast lekker en gezond is het ook nog eens een knap hapje. Het valt bij de meeste kinderen ook meer dan in de smaak. Dus eigenlijk past het bij iedere feestelijke gelegenheid. 

Stuur je mij een foto wanneer jij ze hebt gemaakt op je eerst volgende feestelijkheid? Maak je iets anders van mijn blog of uit mijn kookboek (KLIK)? Ook dan vind ik foto’s heel leuk! [email protected]

SONY DSC

Ingrediënten voor 20 stuks:
20 cherry tomaatjes
20 mini mozzarella’s
20 basilicumblaadjes
Pesto:
25 gr pecorino kaas, geraspt
25 gr pijnboompitten
½ tl Keltisch zeezout
1 teen knoflook
30 gr verse basilicumblaadjes

6 el milde olijfolie

Gehaktballetjes:

2 el kokosmeel
300 gr kippengehakt
1 el Italiaanse kruiden
1 ei
½ tl Keltisch zeezout
¼ tl uienpoeder
¼ tl knoflookpoeder zwarte peper naar smaak.

roomboter, ghee of kokosolie om in te bakken.

Bereiding:

Maak de pesto door alle pesto ingrediënten in de keukenmachine te mixen tot een mooie egale mousse. Dep de mini mozzarella droog met keukenpapier, doe ze in een schaal en schep er 2 eetlepels pesto doorheen. Dek af en zet het liefst een nachtje in de koelkast.

Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar en draai er zo’n 20 balletjes van circa 15 gram per stuk van. Bak deze in roomboter, ghee of kokosolie in circa 2x 5 minuutjes aan iedere kant, mooi bruin en gaar. Laat afkoelen.

Prik een blaadje basilicum, een cherrytomaatje, een pesto mozzarella en een kipgehaktballetje aan een leuke prikker en prik deze eventueel in een met aluminium verpakt stuk piepschuim of oase.

Geniet, Mandy

GV – SV – KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

2 reacties

  1. Hallo Mandy,

    Ik ben nu de pesto voor de caprese sticks aan het maken en vraag me af of er geen pijnboompitten doorheen moeten.

    Groetjes Megan

  2. Hoi Megan, Je hebt helemaal gelijk. Dankjewel voor je oplettendheid! Groetjes, Mandy

Geef een antwoord