Het is alweer april en dus weer tijd voor de maandelijkse receptenruil. Ik mocht deze keer een recept uitkiezen van Oerspronkelijk. Ik wist het meteen, de carbonarasaus! Ik ben altijd een pastaliefhebber geweest.
Nu wij dit niet langer meer eten, ben ik mega-blij met de groentesoorten die prima fungeren als pastavervanger. Verder zijn we dol op avocado. Deze kaliumrijke, vette vrucht is echt super gezond en laat zich met zijn neutrale smaak goed combineren in hartige en zoete gerechten.
Ik koos als basis voor courgetti (de favoriet hier in huis).
Ik heb eigenlijk niet zoveel veranderd aan het originele recept. Het enige wat ik deed was edelgistvlokken toevoegen voor de kaassmaak die wij bij een carbonarasaus vinden horen. Wij vinden het heerlijk en het is ook nog eens eenvoudig te maken, wat wil je nog meer. 🙂
Ingrediënten voor 4 porties:
1 el kokosolie (LV) of roomboter
2 uien, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gehakt
150 gr biologische chorizo, in kleine stukjes gesneden
250 gr witte champignons, schoongemaakt en in stukken
250 gr kastanje champignons, schoongemaakt en in stukken
2 rijpe avocado’s
2 el edelgistvlokken (optioneel)
50 ml extra vierge olijfolie
handje verse peterselie, fijngehakt
LV – SV – GV – KA
Jouw Fabriek, Pure Food Coaching, Kinderen kunnen prima anders eten, Puur Homemade, Paleolland, Barbara Eet, Cave-a, Eet-Paleo, Ge-zonder, Leo Goes Paleo, Oerspronkelijk, De Voedzame Keuken, Candy in Wonderland, Oerkracht voedingsadvies, Mind your feed, Natuurlijk Resi, Dayenne Foodblog, Paleo made simple,