Champignon-Halloumi spiesen

Ik heb het al vaker geschreven, mijn advies is met regelmaat een vegetarisch dagje inlassen. Goed voor de darmen, goed voor de lijn. Het is wetenschappelijk aangetoond dat een leefstijl met veel vlees ongezond is. Mijn leefstijl is niet vegetarisch. Het is, zoals dat dan hip heet: flexitarisch. šŸ™‚ Een gezonde balans tussen vis, vlees en vegetarische maaltijden. Wekelijks 2x biologisch, grasgevoerd, antibioticavrij vlees, 2x (wilde) vis en 3x vegetarisch vind ik ultiem voor je lichaam. Vis eten wij Nederlanders trouwens ook relatief weinig. Maar ik was op weg naar een heerlijk vegetarisch recept en als ik het nu over onze vis inname ga hebben, wijk ik (weer eens) af.Ā 

Maar wat eet je dan? Nou…bijvoorbeeld deze heerlijke spiesen. Lekker op de barbecue maar ook uit de oven. Halloumi is een zoute kaas uit Cyprus van schaap, geit of koe die je kunt bakken, grillen en frituren. Door het hoge eiwitgehalte is dit een prima vleesvervanger. De kastanjechampignon heeft een nootachtige smaak en leent zicht uitstekend om te grillen omdat deze een vastere, drogere structuur kent dan zijn witte neefje.Ā 

Ze bevatten belangrijkeĀ 
bouwstoffen voor het lichaam zoals vitamine B2, vitamine B3. Deze vitaminesĀ helpen je om meer energie uit je voeding te halen. Naast vitaminen bevattenĀ champignons foliumzuur, mineralen zoals kalium en fosfor, vezels en koper.Ā 

Weetje: metĀ 100 gram gebakken champignons krijg je al 30% binnen van de hoeveelheid koperĀ die je dagelijks nodig hebt.

Gezond dus! Maar ook nog eens heel erg lekker. In combinatie met de kruidige marinade mis je echt geen vlees op je bord. Je waant je heel eventjes op Cyprus. Maak er een lekkere groene salade bij met bijvoorbeeld olijven en watermeloen en wat groentefrietjes (KLIK) en je maaltijd is compleet.Ā 

DSC00091Ā Halloumi spiezen (8)

Ingrediƫnten:

24 stuks kastanje champignons
1 grote zoete ui, in stukken gesneden dezelfdeĀ grootte als de champignons
1 pakjeĀ Halloumi kaas, in stukken gesneden dezelfde grootte als champignons enĀ uien
houten spiezen (in water gelegd)
Marinade Ingrediƫnten:

3Ā el vers geperst (bio) citroensap

2 tl Appel azijn
1 teentje knoflook geperst
2 el avocado olie
evt. peper en zeezout
Bereiding:
Meng het citroensap, knoflook, appel azijn,Ā avocado olie en Gyros kruiden om de marinade te maken. Doe de champignons, ui, kaas inĀ stukjes, in een hersluitbaar zakje en giet hier de marinade bij. Verdeel de marinade rustig over de groenten en de kaas.
Laat dit marineren in de koelkast voor 3-4 uurtjes.

Leg houten spiesen in het water.

Rijg aan iedere spies om en om: 3 stukken ui, 3 stukjes Halloumi en 3 kastanje champignons.
Grill de spiesjes ongeveer 6 minuutjes per kant op de barbeque of leg ze onder de gril in de oven.
Geniet, Mandy
LV – SV – KA – GV
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie