Champignon-Halloumi spiesen

Ik heb het al vaker geschreven, mijn advies is met regelmaat een vegetarisch dagje inlassen. Goed voor de darmen, goed voor de lijn. Het is wetenschappelijk aangetoond dat een leefstijl met veel vlees ongezond is. Mijn leefstijl is niet vegetarisch. Het is, zoals dat dan hip heet: flexitarisch. ūüôā Een gezonde balans tussen vis, vlees en vegetarische maaltijden. Wekelijks 2x biologisch, grasgevoerd, antibioticavrij vlees, 2x (wilde) vis en 3x vegetarisch vind ik ultiem voor je lichaam. Vis eten wij Nederlanders trouwens ook relatief weinig. Maar ik was op weg naar een heerlijk vegetarisch recept en als ik het nu over onze vis inname ga hebben, wijk ik (weer eens) af.¬†

Maar wat eet je dan? Nou…bijvoorbeeld deze heerlijke spiesen. Lekker op de barbecue maar ook uit de oven. Halloumi is een zoute kaas uit Cyprus van schaap, geit of koe die je kunt bakken, grillen en frituren. Door het hoge eiwitgehalte is dit een prima vleesvervanger. De kastanjechampignon heeft een nootachtige smaak en leent zicht uitstekend om te grillen omdat deze een vastere, drogere structuur kent dan zijn witte neefje.¬†

Ze bevatten belangrijke 
bouwstoffen voor het lichaam zoals vitamine B2, vitamine B3. Deze vitamines helpen je om meer energie uit je voeding te halen. Naast vitaminen bevatten champignons foliumzuur, mineralen zoals kalium en fosfor, vezels en koper. 

Weetje: met 100 gram gebakken champignons krijg je al 30% binnen van de hoeveelheid koper die je dagelijks nodig hebt.

Gezond dus! Maar ook nog eens heel erg lekker. In combinatie met de kruidige marinade mis je echt geen vlees op je bord. Je waant je heel eventjes op Cyprus. Maak er een lekkere groene salade bij met bijvoorbeeld olijven en watermeloen en wat groentefrietjes (KLIK) en je maaltijd is compleet. 

DSC00091 Halloumi spiezen (8)

Ingredi√ęnten:

24 stuks kastanje champignons
1 grote zoete ui, in stukken gesneden dezelfde grootte als de champignons
1 pakje Halloumi kaas, in stukken gesneden dezelfde grootte als champignons en uien
houten spiezen (in water gelegd)
Marinade Ingredi√ęnten:

3 el vers geperst (bio) citroensap

2 tl Appel azijn
1 teentje knoflook geperst
2 el avocado olie
evt. peper en zeezout
Bereiding:
Meng het citroensap, knoflook, appel azijn, avocado olie en Gyros kruiden om de marinade te maken. Doe de champignons, ui, kaas in stukjes, in een hersluitbaar zakje en giet hier de marinade bij. Verdeel de marinade rustig over de groenten en de kaas.
Laat dit marineren in de koelkast voor 3-4 uurtjes.

Leg houten spiesen in het water.

Rijg aan iedere spies om en om: 3 stukken ui, 3 stukjes Halloumi en 3 kastanje champignons.
Grill de spiesjes ongeveer 6 minuutjes per kant op de barbeque of leg ze onder de gril in de oven.
Geniet, Mandy
LV – SV – KA – GV
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord