Chocolade brokken

Deze keer ga ik je vertellen dat chocolade gezond voor je is! Halleluja, dat is toch iets waar je heel blij van wordt! Nou ja….vast niet iedereen (ik heb een paar van die ‘rare’ vriendinnen, die niet van chocolade houden) maar over het algemeen loopt de mens wel warm voor een stuk chocolade toch? Nu het dan ook nog eens gezond blijkt te zijn en je dus zonder ‘schuldgevoel’ mag snoepen, houdt niks je meer tegen. Mij niet in ieder geval! Hieronder vind je mijn laatste experiment zoals beloofd. 

choc1

Ingrediënten:

20 gr sesamzaadjes
20 gr zonnebloempitten
50 gr havervlokken
50 gr walnoten
20 gr gojibessen
30 gr rauwe cacaopoeder
12 druppels stevia
150 ml kokosolie (gesmolten)
½ theelepel vanille essence (of vers)

Bereiding:

Doe het kokosvet in een kop en laat deze au bain marie smelten totdat het olie is.

Maal ondertussen de sesamzaadjes, samen met de zonnebloempitten, de havervlokken en de gojibessen in de blender tot meel. Doe alles in een kom. Voeg daarbij de cacaopoeder, vanille, en de gehakte walnoten
(kunnen ook in blender grof gemalen worden). Meng dit goed en doe er dan de stevia, vanille en de inmiddels gesmolten kokosolie bij en roer tot een smeuïge massa.

Smeer een ovenschaal (max. 20cm) in met wat olijfolie en doe daar het mengsel in, even aandrukken en dan in de vriezer. Na een uur heb je heerlijke chocolade.

Ik bewaar deze chocolade in de koelkast. Je kunt er (ongelijke) stukken van breken.

Deze hoeveelheid is voor ongeveer 15 onweerstaanbaar gezonde chocolaatjes. Ik heb zelf mini muffin vormpjes gebruikt om ongeveer gelijke stukken te krijgen.

choc2

Geniet, Mandy

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie