Chocolate Chia Chip cookies

Koekjes….love them! Ik weet ‘t, natuurlijk hebben we onszelf hier in het Zuiden wijs gemaakt dat een koekje ‘gezellig’ is bij de koffie of thee maar ik wil het graag geloven. Ik hou van koekjes maar koekjes niet van mij 😉 dus op zoek naar een alternatief. Na wat experimenteren (want dit koekje was niet meteen een top koekje mag ik best zeggen) is dit knapperige koekje het (h)eerlijke resultaat. Ik ga hier nog veel variaties opmaken…..ik voel ‘t! 

Choco-Chia
Chocolate chia
Chocolate Chia Chip cookies (15 stuks)
Ingrediënten:
50 gr kokosolie (vloeibaar)
1 ei losgeklopt
3 el (rauwe) acacia honing
½ tl  vanille extract
½ tl amandel extract
125 gr amandelmeel
1 tl wijnsteenbakpoeder
½ tl Keltisch zeezout
1 tl koek- en speculaaskruiden
50 gr pure chocolade (72% of meer) in kleine stukjes gehakt
4 Medjool dadels in kleine stukjes gehakt
25 gr gebroken lijnzaad fijn gemalen
1 el chiazaad
25 gr pure chocolade 72% (garnering)
2 el gehakte walnoten (garnering)
15 halve amandelen (garnering)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kneed alle ingrediënten door elkaar (met uitzondering van de garnering) tot er een deeg ontstaat. Verdeel dit in 15 stukjes en rol er balletjes van. Bekleed een oven bakplaat met bakpapier en leg hier de balletjes op. Druk ze aan zodat er schijfjes ontstaan.

Bak de koekjes in zo’n 15 minuten knapperig. Laat ze in een open oven langzaam afkoelen. Smelt de pure chocolade voor de garnering. Steek beide zijden van ieder koekje in de gesmolten chocolade en dip ze in de walnoot stukjes. Roer de halve amandelen door de laatste chocolade en druk er eentje bovenop ieder koekje.

Laat ze goed uitharden. Je kunt ze ruim een week bewaren in een koekblik (met vetvrij papier bekleed).

Geniet, Mandy

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord