Koekjes….love them! Ik weet ‘t, natuurlijk hebben we onszelf hier in het Zuiden wijs gemaakt dat een koekje ‘gezellig’ is bij de koffie of thee maar ik wil het graag geloven. Ik hou van koekjes maar koekjes niet van mij 😉 dus op zoek naar een alternatief. Na wat experimenteren (want dit koekje was niet meteen een top koekje mag ik best zeggen) is dit knapperige koekje het (h)eerlijke resultaat. Ik ga hier nog veel variaties opmaken…..ik voel ‘t!
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bak de koekjes in zo’n 15 minuten knapperig. Laat ze in een open oven langzaam afkoelen. Smelt de pure chocolade voor de garnering. Steek beide zijden van ieder koekje in de gesmolten chocolade en dip ze in de walnoot stukjes. Roer de halve amandelen door de laatste chocolade en druk er eentje bovenop ieder koekje.
Laat ze goed uitharden. Je kunt ze ruim een week bewaren in een koekblik (met vetvrij papier bekleed).
Geniet, Mandy