Even ‘niks’ in huis…..
Als je dan gaat zoeken kom je vaak nog veel eetbare producten tegen die goed bij elkaar passen.
Ik vervang ‘brood’ (lees: het brood/crackers wat ik zelf bak) (vooral in de zomer) vaak door een groot blad van een groentesoort die zich daarvoor leent. (Sla, Paksoi) Deze voorzie ik dan van beleg (zoals bijvoorbeeld deze snelle ei-tonijn salade) en vouw het dubbel. Zo creëer je een heerlijk fris, zomers ‘broodje’.
Ingrediënten:
2 gekookte eieren (prakken) en wegzetten
1 blikje duurzame tonijn op water (water eraf gieten)
kurkuma, zwarte peper, paprikapoeder, cayenne peper, mespuntje knoflookpuree
2 el (homemade) mayonaise
2 zongedroogde tomaatjes (op olie)
snuf Keltisch zeezout
verse bieslook en peterselie (naar behoefte)
Garnering: komkommer, Cherry tomaatjes, bleekselderij, basilicum
Bereiding:
Alles (m.u.v. de eieren, de bieslook, de peterselie) met de staafmixer mooi egaal maken.
Dan door de geprakte eieren scheppen en nog wat verse bieslook en peterselie erdoor.
Klaar! (i.p.v. tomaatjes zijn kappertjes ook lekker).
Schep op 2 grote bladeren (sla) een eetlepel salade.
De rest kun je een paar dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren.
Geniet, Mandy