Fritatta met Spinazie en Brie

Om de nationale week zonder vlees passend af te sluiten, deel ik vandaag deze koolhydraatarme EN vegetarische frittata.

Puur en Lekker Leven betekent ook minder vlees op het menu. Wij eten toch al snel 2 dagen in de week geen vlees. Wij mogen ons dan ook flexitariers noemen. Vaker een dagje geen vlees of vis eten is een kleine moeite met een onvoorstelbaar positieve impact op mens, dier en milieu.

Frittata is een gerecht uit Italië. Het is eigenlijk uit armoede ontstaan. Het wordt namelijk gemaakt van alle groenten (en pasta’s) die over zijn van de dag ervoor. Op het platteland werd dit vroeger veelal gegeten, omdat men zich niet iedere dag een nieuw eetmaal kon veroorloven en/of dat er genoeg over was gebleven van de dag ervoor. Je kunt dus eindeloos variëren met de ingrediënten.

Ik zie het meer als een quiche zonder deeg. Lekker voedzaam en vullend zonder de koolhydraatjes.

Ingrediënten voor 2 porties:

3 eieren
75 ml amandel- of kokosmelk
1 tl pittige mosterd
300 gr spinazie, uit de vriezer
1 sjalot, fijn gesneden
150 gr brie, in plakken gesneden
halve courgette, in fijne blokjes
1 teen knoflook, geperst
75 gr ongebrande cashewnoten
peper en zout naar smaak

Bereiding:

Bak de cashewnoten lichtbruin in een droge pan. Zet opzij.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Knijp de spinazie heel goed uit. Verhit een beetje roomboter of kokosolie in een koekenpan of wok, en bak de hierin de courgetteblokjes en de sjalot. Voeg nu de spinazie toe en de cashewnoten toe, en pers de knoflook er boven uit. Roer goed door en breng het groentemengsel op smaak met wat peper en zout.

Vet een  ovenschaal in, en doe het mengsel in de schaal.

Klop de eieren los met de amandelmelk, mosterd, een snufje peper en zout. Giet dit over de groenten. Snijd de brie in plakken en leg dit op de schotel. Garneer eventueel met peper en peterselie.

Bak de fritatta in 20 tot 25 minuutjes gaar. De volgende dag koud ook lekker.

Geniet, Mandy
SV, KA, GV

Print Friendly, PDF & Email
Share:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.