Ik ga de aankomende weken wat ‘ei-spiratie’ posten. Het is tenslotte over een kleine maand alweer Pasen.
Eieren zitten boordevol vitaminen en mineralen! Een van de meest voorkomende redenen dat eieren vermeden worden is om de angst voor een hoog cholesterol. Verhogen ze dan niet je cholesterol?
Meerdere studies hebben uitgewezen dat eieren het LDL cholesterol niet verhogen, maar juist verlagen. Uit een recent onderzoek is gebleken dat degenen die drie eieren per dag aten gedurende twaalf dagen, een lager LDL cholesterol en een verhoogd HDL hadden.
Een ander onderzoek laat zien dat degenen die vier of meer eieren per week aten, een lager cholesterol hadden dan degenen die maar één ei per week aten.
Doe er dan ook nog avocado bij, de vrucht bomvol gezonde vetten, en je maaltijd is koolhydraatarm, voedzaam, mega-gezond en superrr lekker!
Prima (Paas)ontbijt of (thuiswerk) lunch, waar je uuuuren op vooruit kunt.
Tip: enkel gebakken plakjes avocado met feta, peper en zout, is een (ook) verrassend en lekker voorgerechtje.
Ingrediënten voor 1 portie:
2 (bio) eieren
Halve avocado in geschild en in schijven gesneden
40 gr verkruimelde feta
Peper en zout naar smaak
Bereiding:
Bak de avocado schijven in een koekenpan met kokosolie. Draai de schijven voorzichtig om zodat ze aan beide zijden goudbruin worden.
Schuif de plakken avocado wat naar de buitenrand van de pan, en breek in het midden 2 eieren.
Als deze bijna gaar zijn, brokkel dan de feta erover. Breng op smaak met peper en zout.
Wanneer de eieren gaar zijn maar de dooiers nog heel en de feta wat gesmolten, is dit heerlijke gerechtje al klaar.
Garneer eventueel met wat bieslook.
Geniet, Mandy
SV, GV, KA